Martín Montoya kimdir?

Süper Lig Yunanistan takımı Aris'te sağ bek olarak oynayan İspanyol profesyonel futbolcu Martín Montoya kimdir?
Barış Yılmaz
|
27 Nisan 2024, Cumartesi - 14:16
Martín Montoya kimdir?

Martín Montoya Torralbo, doğum tarihi 14 Nisan 1991 olan İspanyol profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri: Montoya, futbol kariyerine Barcelona'da başladı ve 2011'de A takımda ilk maçına çıkarak yedinci kez kazanılan büyük başlıklardan biri olan bir yedek olarak yer aldı. La Liga'da Betis (iki dönem) ve Valencia formaları da giydi ve 11 sezon boyunca toplamda 129 maça çıkarak 3 gol kaydetti. Ayrıca, İngiltere Premier Lig'inde Brighton & Hove Albion formasıyla iki yıl geçirdi.

Barcelona: Gavà, Barcelona, Katalonya'da doğan Montoya, futbol kariyerine CF Gavà'da başladı ve 8 yaşında FC Barcelona'nın gençlik sistemine, La Masia'ya geçti. 2009'da B takımına yükseldi.

Mart 2011'in sonlarına doğru, Valencia CF'nin Montoya'yı istediği ve oyuncunun €3 milyonluk serbest kalma bedelini ödemeye hazır olduğu yönünde söylentiler çıktı. 30 Nisan'da, Barcelona formasıyla ilk 11'de yer aldığı maç ise Real Sociedad deplasmanında oynanan ve 2-1 kaybedilen La Liga maçı oldu.

Montoya, 2011-12 sezonunun büyük bir kısmını yine B takımında geçirdi. A takımdaki ilk 11 başlangıcı ise 12 Ocak 2012'de gerçekleşti. Montoya, Camp Nou'dan ayrılmak istediğini Aralık 2014'te açıkladı, çünkü takımının pozisyonunda başka bir oyuncu transfer edilmişti. Ancak, sezon sonuna kadar takımda.

Inter Milan'a kiralık olarak gittiği 2015-16 sezonunda, Montoya, İtalyan kulübüyle olan anlaşmasının ardından Real Betis'e katıldı. 2016'da Valencia ile dört yıllık bir sözleşme imzaladıktan sonra İngiltere Premier Lig'inde Brighton & Hove Albion'a transfer oldu. 2020'de ise Betis'e geri döndü.

Aris Thessaloniki: 2023 yazında Betis'ten ayrıldıktan sonra, Montoya, Aris Thessaloniki F.C. ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı ve Yunanistan'da yeni bir maceraya adım attı.

Uluslararası Kariyer: Montoya, 2011'de İspanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda ilk kez sahaya çıktı. Aynı yıl UEFA Avrupa Şampiyonası'nda milli takımı temsil etti ve şampiyonluk yaşadı. Ayrıca, Montoya Katalonya milli takımında da forma giydi

http://ankaramasasi.com/haber/2135679/martn-montoya-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.