Faik Tunay: ''Gençler deist,dinden uzaklaştı''

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, gençlerin dinden uzaklaştığını öne sürerken "Bugün gençlerin yüzde 11 deist" dedi.
Onur Çetinkaya
|
12 Temmuz 2022, Salı - 16:26
Faik Tunay: ''Gençler deist,dinden uzaklaştı''

Faik Tunay, ,katıldığı programda iktidarı eleştirirken ilginç ifadeler kullandı.

Tunay,''Aslan uyur uyduğu zaman da çakallar kendilerini ormanın kralı zanneder siyasetin kralı da merkez sağ.'' diyerek AK Parti ve MHP hakkında konuştu.

''Kilise'yi camiye çevirdi ilk cuma namazını kıldırdı denilmesinden tiksiniyorum''

Faik Tunay ''Fatih Sultan Mehmet'i beyaz bir at üstünde cuma günü Ayasofya'ya girdi.Kilise'yi camiye çevirdi ilk cuma namazını kıldırdı denilmesinden tiksiniyorum.On bin tane kilise'yi camiye çevirsek ne olacak. Bugün gençlerin yüzde 11 deist,dinden uzaklaşmışlar.'' dedi.

''İmam hatip açmakla dindarlık olmuyor''

İktidarın içerik üretmemesinden kaynaklanan sorunların olduğunu söyleyen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı,''Her yere imam hatip açmakla olmuyor,tarikatlara cemaatlere çok geniş alanlar vermekle dindarlık artmıyor.Önemli olan içerik,sayı değil.'' ifadesini kullandı.

Açıklamalarına milliyetçilik ile devam eden Tunay yine çarpıcı cümlerler kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı,''Fatih Sultan Mehmet öldükten sonra kütüphanesinden kaç tane İtalyanca,Rumca,Farsça kitap çıkmış milliyetçi olacaksanız böyle olacaksınız.'' diyerek milliyetçiliğin yanlış yapıldığını savundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1650491/faik-tunay-gencler-deistdinden-uzaklasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.