Otomobil koyun sürüsüne böyle daldı

Çobanın gece saatlerinde koyunları karayolunun karşısına geçirme girişimi kaza ile sonlandı. Gece karanlığında fark etmeyerek hızla koyun sürüsüne dalan otomobilin sürücüsü yaralandı, 19 koyun ile 1 eşek telef oldu. Farklı açılardaki güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler iç sızlattı.
Mevlüt Peker
|
19 Temmuz 2022, Salı - 13:46
Otomobil koyun sürüsüne böyle daldı

Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesinde, Diyarbakır istikametinden Siverek istikametine seyreden Mehmet Ali H. idaresindeki 49 NGV 80 plakalı otomobil, çobanlar tarafından yolun karşısına geçirilmeye çalışılan koyun sürüsüne daldı.

Aracın hızlı oluşu sebebiyle çarpmanın etkisi şiddetli oldu ve koyunlar metrelerce savruldu. Otomobil ise çarpma sonrası kontrolden çıktı ve yaklaşık 100 metre ilerleyerek durabildi.

Trafik kazasında otomobil sürücüsü yaralandı, 19 koyun ile 1 eşek telef oldu. Meydana gelen kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Kaza bölgesine gelen sağlık ekipleri, yaralı sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansa alarak Siverek Devlet Hastanesine götürdü.

Olay yerine giden jandarma ekipleri ve polis ekipleri, yolun kazanın meydana geldiği tarafını trafiğe kapattı. Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler telef olan koyunları, eşeği ve otomobili kaldırdıktan sonra yol tekrar trafiğe açıldı.

İç acıtan kaza görüntüleri

Diğer taraftan kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından farklı açılardan kaydedildi.

Görüntülerde yol kenarında bekletilen koyunların iki çoban tarafından yolun karşısına geçirilmeye çalışıldığı, çobanlardan birinin sürüyü arkadan diğerinin ise önden yönlendirmeye çalıştığı, yol tarafındaki çobanın araçlara saliselik el hareketiyle dur işareti yaptığı ancak hızla gelen otomobil sürücüsünün çoban ve sürüyü görmeyerek çarptığı görülüyor.

Çarpmanın şiddetiyle koyunlar dağılarak dört bir tarafa savrulurken, otomobil yaklaşık 100 metre ileride durabiliyor.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1661484/otomobil-koyun-surusune-boyle-daldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.