Perinçek: “Mehmet Ağar'ı savunuyorum, ona kefilim”

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı savundu. Perinçek, "Ona kefilim. Türkiye'ye gerekli bir şahsiyet olduğu kanısındayım" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
01 Ağustos 2022, Pazartesi - 10:54
Perinçek: “Mehmet Ağar'ı savunuyorum, ona kefilim”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gazeteci Şaban Sevinç'in YouTube kanalında gündemi değerlendirdi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkında ortaya çıkan iddialara ilişkin bir soru üzerine Perinçek, Ağar'ın "başarılı bir devlet adamı" olduğunu söyledi.

"Mehmet Ağar, Türkiye'ye gerekli bir şahsiyet"

Perinçek, "Onun bugün Amerikan emperyalizmine, FETÖ'ye PKK'ya tavırlı olması ile ilgili ve ondan dolayı da hedef alanlar da sicilleri bozuk adamlar. O bakımda ben Mehmet Ağar'ı savunuyorum, ona kefilim. Onun Türkiye'ye gerekli bir şahsiyet olduğu kanısındayım" şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim halinde Cumhurbaşkanı adayı olabilir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili tartışmalara değinen Perinçek, "Anayasa çok açık, Sayın Cumhurbaşkanımız, üçüncü kez aday olamaz" dedi.

Perinçek, "Erdoğan aday olamazsa Türkiye'ye bir şey olmaz. Türkiye burada bir çözüm üretecek. Sayın Tayyip Erdoğan yine bulunduğu konumdan ABD'ye direnerek, FETÖ'yle mücadele ederse o mevzide yine hizmetler yapabilir. Cumhurbaşkanı olması şart değil." ifadelerini kullandı.

 Perinçek, erken seçim olması halinde ise hukuken Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1685221/perincek-mehmet-agari-savunuyorum-ona-kefilim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.