"Tayyip Erdoğan'ın karşısına ceketi aday koysanız kazanabilecek bir noktaya gelebilir"

TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz, "Türkiye bu ekonomik problemlerle ilerlerse, Tayyip Erdoğan'ın karşısına ceketi aday koysanız kazanabilecek bir noktaya gelebilir." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
27 Temmuz 2022, Çarşamba - 14:53
"Tayyip Erdoğan'ın karşısına ceketi aday koysanız kazanabilecek bir noktaya gelebilir"

Mustafa Yılmaz, Ankara Masası Gündem Programı’nda Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

İki ayaklı bir seçime gidildiğine işaret eden Yılmaz, hem Parlamento hem de Cumhurbaşkanlığı’nı kazanmanın önemini vurguladı.

Yılmaz, “Partilerin milli maçı sandıktır. . O sandığa çıkarsınız, o sahaya çıkarsınız, aldığınız sonuç oranında değerlendirirsiniz. Yürüttüğünüz strateji başarılı ise, bunun sonucunu liderliğinizi, partinizi, güçlendirerek çıkarsınız. Başarısızsa bunun faturasını ödersiniz. Bu hepsi için geçerli.” şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir önceki seçimde risk aldığını hatırlatan Yılmaz şöyle devam etti.

“Ekrem İmamoğlu aday olduğunda Beylizdüzü’nde bile tanınmıyordu”

“Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki tanınırlık oranı yüzde 16'ydı. Kendi belediye başkanı olduğu Beylikdüzü'nde bile tanınmıyordu. Bu rakamlar onu gösteriyor. 1 hafta sonra aday yapıldığında Türkiye'nin en fazla tanıdığı isim haline geldi.”

“Cumhurbaşkanı adayı açıklandığı andan itibaren Türkiye’nin en popüler ismidir”

“ Bugün ki süreçte de tanınmış aday şu mu olur, bu mu olur. Kim olursa olsun aday açıklandığı andan itibaren Türkiye'nin an popüler ismidir. Tayyip Erdoğan'ın karşısında mutlak bir rakiptir.”

“Seçimde en etkili olacak şey ekonomi”

“ Tabi ki masanın performansı, topluma verdiği mesajlar çok etkili olacak. Bütün bunların yanında en etkili olacak şey, ekonomi. Demirel'in ifadesi ile, tencerenin yıkamayacağı bir iktidar yok. Sayın Erdoğan'ın ilk geldiği son dönemde yine tartışma konusu. Babacan ve Davutoğlu için kullandığı ifadeden dolayı. Ne diyordu? Ben ceketimi koysam kazanırım. Çünkü, yükseliş trendiydi.”

“Ekonomik problemler Tayyip Erdoğan'ın karşısına ceketi aday koysanız kazanabilecek bir noktaya gelebilir”

“ Öyle bir noktaya gelebilir ki Türkiye , o yüzden ben adaylık tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Türkiye bu ekonomik problemlerle ilerlerse, Tayyip Erdoğan'ın karşısına ceketi aday koysanız kazanabilecek bir noktaya gelebilir."

TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayını belirleme noktasında müthiş bir hassasiyetle süreci yönettiğinin altını çizdi.

Aday açıklandığında nasıl başarıya gidileceği üzerinde de çalışıldığına işaret eden Yılmaz, “O yüzden bu stratejiyi doğru buluyorum” dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1677633/tayyip-erdoganin-karsisina-ceketi-aday-koysaniz-kazanabilecek-bir-noktaya-gelebilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.