Ahmet Yiğit Yıldırım'dan ODTÜ arazisine ilişkin öneri

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, tartışmalara konu olan ODTÜ arazisine TOKİ tarafından şehit ailelerine tahsis edilmek üzere konutlar yapılmasını önerdi. Yıldırım, konutların adının ise "Ankara Şehitler Kenti" olmasını talep etti.
Ankara Masası
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 12:51
Ahmet Yiğit Yıldırım'dan ODTÜ arazisine ilişkin öneri

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, ODTÜ yerleşkesi ve ormanlık alanlar dışında kalan alanlara TOKİ tarafından binalar yapılarak, şehit ailelerine tahsis edilmesini önerdi.

Yıldırım "Böylelikle bu vatan için canını feda etmiş şehitlerimizin ailelerine sahip çıkılmış olacak ve Türk gençliğinin ruhunu boğmaya yönelik olayların gündeme geldiği şu günlerde bu milli ve manevi duygulardan uzak azınlık gruplara karşı çok güzel bir cevap verilmiş olacaktır. Onlar temiz varlıklarıyla bulundukları mekânı mayalayarak, bütün unutmuşlara hatırlatacaklardır." diye konuştu.

Öneriyi yetkili mercilere ilettiklerini ifade eden Yıldırım, projenin adının ise " Ankara Şehitler Kenti" olacağını belirtti.

Türkgün'e konuşan  Ahmet Yiğit Yıldırım konuya ilişkin şunları söyledi;

-Ankara Şehitler Kenti önerinizin ODTÜ’de hayata geçirilmesinin fiziki nedenleri nelerdir?

- Bizim “Ankara Şehitler Kenti” fikrimiz, hiçbir şekilde ağaçlık alanlara ve ormanlara dokunmadan, eğitim için ayrılmış binalara dokunmadan; boş kalan sahalarda TOKİ aracılığıyla konut inşasını sağlamaya yöneliktir. Bu konutlar ormana dokunmayacak, onları yalnızca seyredecektir. Böylece hem yerleşke içerisindeki pek çok boş alan değerlendirilecek hem de hepimizin emaneti olan şehit ailelerine biraz olsun dünya rahatlığı, gönül ferahlığı sunulmuş olacaktır. O pencerelerinden seyrettikleri kudretli ağaçlar gibi yeşerecektir şehit evlatları. Bu imkânın onlara çok görülmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

-Bu proje öneriniz ile sosyal medyada ve kamuoyunda nasıl dönüşler aldınız?

-Kamuoyu açıklamasında bulunduktan sonraki süreçte gayet olumlu geri dönüşler aldık. Ülkemizin birçok vatandaşı Ülkü Ocaklarının açıklamalarını ve projelerini desteklemiştir. Biz bu vatanın evladıyız, onların gönlünü biliriz ve sesi oluruz. Şehitlerimizin emanetleri ülkemizin her bir ferdi için çok değerli ve vazgeçilmezdir. Bu konuda da vatandaşlarımızdan açıklamalarımıza hak vermekte olduklarını işittik.

-Ortadoğu Teknik Üniversitesinde yaşanan birtakım talihsiz olaylar hakkında neler düşünüyorsunuz?

-ODTÜ içerisinde bulunan bazı bölücü, ahlaksız, anarşist, azınlık gruplar milli ve manevi değerlerimize saygısızlıkta bulunup adeta meydan okumaya çalışmışlardır. Bizim için ODTÜ, ülkemizde bulunan değerli ve önemli bir bilim yuvasıdır. Başka amaçlar için araç olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. Bu sebeple yaşanan olayları esefle kınamaktayız. ODTÜ gibi değerli bir üniversitemizin, devletimize karşı olan ve devletimizi hedef alan grupların hamisi olmasına asla izin vermeyeceğiz. Tek bir vatan evladını fedaya razı değiliz. Bu grupların üniversite içerisinde yapılanması, yuvalanması mümkün değildir. Bunların evlatlarımızı şaşırtmak için çabalarının nafile olduğunu tekraren belirtmek isteriz. Şehitlerimizin kanıyla sulanan bu toprakların hiçbir yeri Türk milletine ve değerlerine meydan okunacak yer olmamıştır ve olmayacaktır. Sadece ODTÜ değil, Türkiye’nin başka herhangi bir üniversitesinde de devleti ve milleti hedef alan saldırılara karşı dik duruşumuzu her zaman sergileyeceğiz.

-Bu olumsuz eylemlerin failleri sizce ODTÜ öğrencilerini temsil ediyor mu?

-Kesinlikle temsil etmiyor. Zaten tepkimizin bir nedeni de budur. ODTÜ öğrencilerinin çok büyük bir kısmının anılan gruplardan rahatsız olduğunu sosyal medya ve benzeri mecralardan da görebilirsiniz. Dolayısıyla ODTÜ öğrencilerinin eğitim ve öğretim haklarını zedeleyen, verimli ve huzurlu bir eğitim hayatı sürdürmesini engelleyen bu kesimler ne ODTÜ öğrencilerini ne diğer üniversite öğrencilerini ne de Türk gençliğini temsil etmektedirler. Ülkü Ocakları olarak her zaman Türk gençliğinin arkasında onları destekleyecek hizmetlerde bulunuyoruz. ODTÜ içerisinde de vatanına, milletine, değerlerine sahip çıkan binlerce Türk genci bulunmaktadır. Bizler de Ülkü Ocakları olarak her zaman bu gençlerimizin yani asil Türk gençliğinin yanındayız.

-Yaşanan hadiselerle ilgili Türk gençliğine vermek istediğiniz mesaj nedir?

-Türk gencinin çok büyük işler başarabileceğine, vatanına ve milletine hizmet edeceğine, ülkesini geliştirmek için durmaksızın çalışacağına inancımız tam. Türk gençliğinin ihtiyacı olan şey, doğruyu yanlıştan ayırt edip gündem olmaya çalışan bölücü görüşlülere fırsat vermemek, öz benliklerini kaybetmeden yüceltmek ve yüceltmektir. Sunduğumuz “Ankara Şehit- ler Kenti” projesi ODTÜ’nün bir güzel, köklü eğitim yurdunun alnına sürülmek istenen lekeye bir cevaptır. Projemiz hakiki ODTÜ’lülerin gururu olacaktır.”

http://ankaramasasi.com/haber/1714643/ahmet-yigit-yildirimdan-odtu-arazisine-iliskin-oneri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.