MEB Bakanı Özer, öğretmenlerin gözaltına alınması ile ilgili konuştu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün yaşanan öğretmenlerin gözaltına alınma hadisesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer,''Öğretmen ve polisleri karşı karşıya getirmeyle ilgili her türlü manipülasyona şiddetle karşıyız” dedi.
Ankara Masası
|
31 Ağustos 2022, Çarşamba - 15:09
MEB Bakanı Özer, öğretmenlerin gözaltına alınması ile ilgili konuştu

Ankara'nın Elmadağ ilçesine bulunan Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde katıldığı EVKİT (Evde Eğitim Gören Çocukların Eğitimlerinde Kullanılacak Eğitim Materyali) Dağıtım Töreni'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dün öğretmenlerin gözaltına alınmasına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı, yaşananları manipülasyon olarak değerlendirdi.

"Her türlü manipülasyona karşıyız”

Bakan Özer, “Bakanlık olarak devletteki öğretmenlerimizle özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlerimizi ayırt etmiyoruz. Her birinin çalışma koşullarını çok daha iyi bir noktaya getirmek için çok daha iyi ortamlarda eğitim vermelerini sağlamaları için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İki güzide meslek grubu yani öğretmen ve polisleri karşı karşıya getirmeyle ilgili her türlü manipülasyona şiddetle karşıyız” ifadelerini kullandı. 

Ne yaşanmıştı?

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, taleplerini iletmek için Milli Eğitim Bakanlığına yürümek istediği sırada polis müdahalesiyle karşılaştı. Müdahaleler sırasında 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 9 kişi akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/1746419/meb-bakani-ozer-ogretmenlerin-gozaltina-alinmasi-ile-ilgili-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.