Sertaç Eş: "FETÖ mağduriyetleri çok ince bir çalışmayla giderilmeli"

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, FETÖ konusunda hakkında hiçbir suç, kanıt bulunamadığı halde ihraç edilip geri dönemeyen insanlar olduğunu belirterek, “Devlet bu yarasını, toplum bu yarasını mutlaka sarmalı. Ama bu yarayı sararken yaranın içinde birtakım mikroplar arada kalırsa bunun telafisi bir 40 yıl daha bir yarım yüz yıl daha olmaz. Çok ince çalışmak lazım” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
02 Eylül 2022, Cuma - 16:59
Sertaç Eş: "FETÖ mağduriyetleri çok ince bir çalışmayla giderilmeli"

Sertaç Eş, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Sertaç Eş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KHK mağdurlarının göreve geri dönüşlerini sağlayacaklarına ilişkin sözlerini değerlendirirken “Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ilişkisi kesilen insanlar konusu tırnak açıkçası içinde söylüyorum ‘cıs’ bir konu” ifadesini kullandı.

İktidarın FETÖ ile mücadelesinde zayıflama olduğu tespiti yapan Eş,bunun zayıflık kaldıracak,geçiştirilecek bir konu olmadığına işaret etti.

“Kılıçdaroğlu ‘hepsini geri göndereceğiz’ demiyor”

Sertaç Eş, “Ben dün konuyla epey ilgilendim açtım baktım sayın Kılıçdaroğlu ‘hepsini geri göndereceğiz’ demiyor, böyle bir ifadesi yok. Geri dönecekler diyor orada KHK’dan ihraç edilen bir hanımefendi soruyor O, o cevabı veriyor. Ondan sonra sayın Özgür Özel bir televizyon kanalında çıkıyor bunu anlatmaya çalışıyor. Diyor ki balyozun hakimi savcısı geri dönecekse biz kendimizi asarız daha iyi diyor. Bu tür savunmaları da var ama ben şunu isterim FETÖ ile yürütülen mücadelenin hiçbir partinin, bilinçli hiçbir Türk yurttaşının siyasete alet etmesini istemem.” şeklinde konuştu.

“FETÖ ile yapılan mücadele bir noktada aksarsa Türkiye geleceğinden o noktayı kaybeder”

FETÖ haberleri yüzünden hakkında onlarca dava açıldığını anlatan Eş, “FETÖ ile yapılan mücadele bir noktada aksarsa Türkiye geleceğinden o noktayı kaybeder. Türkiye’nin geleceğinden bir şey kaybetmemesi için bu AK Parti, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi kimse şuan sayabileceğimiz iktidar olasılığı olan partiler kimse bunların çok sağlam bir irade gerçekleştirmiş olması gerekiyor. Halen sökülüp atılabilmiş değil bakın. Bunun için bunu siyasetin dışına çıkaralım.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, ancak bu mücadele sürecinde yaşanan mağduriyetler olduğunu da dile getirdi.

Eş şöyle devam etti:

“Devlet bu yarasını sarmalı”     

“Hakkında hiçbir gerekçe hiçbir suç kanıt bulunamadığı halde ihraç edilip geri dönmeyen insanlar var. Şimdi bunlar tamam, devlet bu yarasını, toplum bu yarasını mutlaka sarmalı.”

"Yarayı sararken mikrop kalırsa 50 yıl telafi edilemez”

“ Ama bu yarayı sararken yaranın içinde birtakım mikroplar arada kalırsa bunun telafisi bir 40 yıl daha bir yarım yüz yıl daha olmaz. Çok ince çalışmak lazım çünkü bu normal bir şey değil.”

 "Bu ihmal kaldırmaz"

“PKK’lı teröristin ne yaptığını nerde olduğunu bilirsin, genel hatlarıyla bilirsin. Ama bir FETÖ’cünün nereye nasıl sızdığı konusunda işte Tayyip Erdoğan’ın çok ciddi bir iradesi vardı değil mi? Var halen en kanlı bıçaklı olduğu FETÖ’nün insan lider Tayyip Erdoğan ona rağmen şuan ayıklanamıyor. İrade zaten her geçen gün azalıyor. Ama bu ihmal kaldırmaz. Bıraktığın noktadan sızarlar ve sızmaya hazırlar. Şuan yeni kurulan daha önce kurulmuş bütün partilere sızma girişimleri olduğuna ben eminim.”

“Siyaset mağdurları dinlemeli”

Sertaç Eş, siyaset kurumunun FETÖ mağdurlarını dinlemesi gerektiğini vurguladı.

CHP’nin de bunu yaptığını belirten Eş, bu durumun zafiyet olarak görülmemesi gerektiğini kaydetti.

http://ankaramasasi.com/haber/1755803/sertac-es-feto-magduriyetleri-cok-ince-bir-calismayla-giderilmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.