Rusya: Kodema'yı ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’nın Kodema yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 19:44
Rusya: Kodema'yı ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Rus ordusunun son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Ukrayna ordusunun "büyük" kayıplar verdiği ve bu yüzden son 1 tam günde Krivorijskiy ve Mıkolayiv yönlerinde saldırılar yaşanmadığı iddiasında bulunan İgor Konaşenkov, "Ukrayna, bu yönlerde son 24 saatte 4 tank, 6 piyade savaş aracı, 5 zırhlı araç, 2 ağır makineli tüfekli kamyonet ve 150'den fazla askerini kaybetti." dedi..

Mıkolayiv bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri uhdesindeki 24. Mekanize Tugayına ait mühimmat deposu ile yönetim merkezinin yok edildiğini ileri süren İgor Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde "Su-25" tipi savaş uçağının, Herson bölgesinde de "Mig-29" tipi savaş uçağının Rus savunma sistemleri tarafından imha edildiğini bildirdi.

İgor Konaşenkov, "Rus Silahlı Kuvvetlerinin Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki başarılı eylemleri sonucunda Kodema yerleşim biriminin tamamı kurtarıldı." ifadelerini kullandı.

Dnipro bölgesinde yakıt deposunun yüksek hassasiyetli silahla imha edildiğini belirten İgor Konaşenkov, Harkiv bölgesinde 30 kadar Ukraynalı askerin öldürüldüğünü, 10 askeri teçhizatın imha edildiğini kaydetti.

İgor Konaşenkov, "Ayrıca, Harkiv bölgesindeki Prişib, Yavirske ve Andriyivka yerleşim birimlerinin yakınlarında 40 kadar Ukraynalı asker öldürüldü, 80 asker ise yaralandı." diye konuştu.

Son 1 tam günde Ukrayna ordusunun 6 idari merkezi ile 3 mühimmat deposunun imha edildiğini kaydeden İgor Konaşenkov, "Donetsk bölgesindeki Konstantinivka yerleşim biriminde 'Olha' çok namlulu roketatar füzelerinin üretildiği tesisleri imha ettik." bilgisini paylaştı.

Savaşın bilançosu

Ukrayna güçlerinin 8 İHA'sını (insansız hava aracı) düşürüldüğünü iddia eden İgor Konaşenkov, savaşın ilk gününden bugüne Ukrayna'da 292 uçak, 152 helikopter, 1897 insansız hava aracının yanı sıra 373 hava savunma füze sistemi, 4 bin 855 tank ve zırhlı araç, 825 çok namlulu roketatar, 3 bin 369 obüs ve havan topu, 5 bin 360 özel askeri aracın yok edildiğini savundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1763164/rusya-kodemayi-ele-gecirdik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.