ABD'den Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık yardım

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık yeni bir ek askeri yardım paketi sağlanacağını duyurdu. Bu paket, Patriot ve NASAMS hava savunma sistemleri gibi kritik unsurları içeriyor ve ABD'nin savunma endüstrisine de önemli bir destek sağlayacak. Başkan Biden'ın imzaladığı toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketi içinde yer alan bu destek, Ukrayna'nın savunmasını güçlendirirken aynı zamanda Amerikan üreticilerine de katkıda bulunacak.
Kaynak: AA
|
27 Nisan 2024, Cumartesi - 00:38
ABD'den Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık yardım

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'ya uzun dönemde 6 milyar dolar değerinde yeni bir ek askeri yardım paketi sağlanacağını duyurdu. Austin, ABD Genelkurmay Başkanı Charles Q. Brown ile birlikte düzenlediği Pentagon basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Video konferans aracılığıyla katıldığı Ukrayna Savunma İrtibat Grubu toplantısının ardından konuşan Austin, "Ukrayna Güvenlik Yardım Girişimi aracılığıyla Ukrayna'ya ABD endüstrisinden yeni destek sağlamamıza olanak sağlayacak 6 milyar dolarlık ek taahhüdü duyurmaktan memnuniyet duyuyorum." şeklinde konuştu.

Austin, ek güvenlik yardım paketinin detaylarını paylaşarak, Ukrayna'nın hava savunma sistemleri için kritik önem taşıyan Patriot ve NASAMS sistemleri başta olmak üzere, insansız hava araçları, topçu mühimmatı ve bakım desteği gibi unsurları içereceğini belirtti.

Ukrayna'ya yönelik bu askeri yardımın Amerikan savunma endüstrisine de önemli bir destek sağlayacağını vurgulayan Austin, "Bu paket sadece Ukrayna'nın savunmasını güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda ABD'deki üretim kapasitesine de yatırım yapacak." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Austin, Kongre ve ABD Başkanı Joe Biden'a teşekkür ederek, 61 milyar dolarlık askeri yardımın yanı sıra toplamda 95 milyar dolarlık dış yardım paketinin onaylanmasına değindi. Başkan Biden'ın imzaladığı bu paketin, Ukrayna'ya yapılan yardımların yanı sıra Gazze ve İsrail'e de destek sağladığını belirtti.

Biden'ın imzaladığı 95 milyar dolarlık pakette, 61 milyar dolar Ukrayna'ya askeri destek olarak ayrılırken, Gazze ve savaş bölgelerine insani yardım için 9 milyar dolar, İsrail'e askeri destek için ise 26 milyar dolar ayrıldı. Paketin geri kalan kısmı ise Hint-Pasifik bölgesine (Tayvan) destek amacıyla tahsis edildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2135640/abdden-ukraynaya-6-milyar-dolarlik-yardim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.