Blinken: Çin, ABD seçimlerine müdahale etmeye çalışıyor

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Çin'in yaklaşan ABD seçimlerine müdahale girişimlerine dair kanıtlar gördüklerini belirtti. Blinken ayrıca, Çin'in Rusya'ya desteğine karşı uyarılarda bulundu ve ABD'nin protesto hakkını desteklediğini vurguladı.
Afife Kaya
|
27 Nisan 2024, Cumartesi - 00:19
Blinken: Çin, ABD seçimlerine müdahale etmeye çalışıyor

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Çin'in yaklaşan ABD seçimlerini etkileme ve muhtemelen müdahale etme girişimlerine dair kanıtlar gördüklerini açıkladı. Blinken, üç günlük Çin ziyaretinin son gününde yaptığı açıklamada, bu tür müdahale girişimlerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Blinken, Başkan Joe Biden'ın Kasım 2023'teki San Francisco zirvesinde Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'e ilettiği mesajı tekrarladı ve seçimlere müdahalenin sona ermesini istediklerini belirtti.

Çin'in Rusya'ya desteğine de değinen Blinken, ABD'nin bu desteğin devam etmesi halinde yaptırımlar uygulayacağını söyledi. Ayrıca, ABD'deki Filistin yanlısı gösterilere ilişkin Blinken, protesto hakkının önemini vurguladı.

Gazze'deki çatışmaları da değerlendiren Blinken, ateşkes sağlanmadan önce İsrail ve Filistinliler için iki devletli bir çözüm önerisiyle birlikte İsrail ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik çabaların sürdüğünü belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/2135639/blinken-cin-abd-secimlerine-mudahale-etmeye-calisiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.