Erdoğan,''Putin haklı tahıl zengin ülkelere gidiyor''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ile ortak basın toplantısında konuştu. Putin'in tahıl sevkiyatına ilişkin sözlerine değerlendiren Erdoğan, ''Putin'in haklı olduğu bir konu var bu sevkiyatta gelen tahıllar zengin ülkelere gidiyor, fakir ülkelere değil. '' dedi.
Onur Çetinkaya
|
08 Eylül 2022, Perşembe - 13:30
Erdoğan,''Putin haklı tahıl zengin ülkelere gidiyor''

Doğu Ekonomik Forumu'nda açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tahıl sevkiyatına ilişkin yaptığı konuşmada ''Ukrayna'dan ihraç edilen tahılın tamamı pratikte gelişmekte olan en yoksul ülkelere değil AB ülkelerine gönderiliyor. Biz ve en yoksul ülkeler kandırıldık" dedi.

 ''Putin haklı tahıl zengin ülkelere gidiyor''

Erdoğan'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tahıl koridoruna yönelik açıklaması soruldu. Rus liderin eleştirisinde haklı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Tahıl sevkiyatında şu an itibarıyla Rusya tarafından bir sevkiyat yok. Putin'in haklı olduğu bir konu var.  Bu tahıl sevkiyatında gelen tahıllar zengin ülkelere gidiyor. Fakir ülkelere gitmiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı koridorun amacının fakir ülkelere sevkiyat olduğunu belirtti. Rusya'ya yönelik yaptırımları uygulayan ülkelere tahıl sevkiyatı yapılmasının Putin'i rahatsız ettiğini dile getiren Erdoğan, "Biz de Rusya'dan tahıl sevkiyatının başlamasını istiyoruz. Semerkant'ta Sayın Putin ile bu konuları görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1763792/erdoganputin-hakli-tahil-zengin-ulkelere-gidiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.