Fatih Öztek: "Bir siyasi partiyle görüşmelerin kesilmesi siyaseti kilitleyecek"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Öztek, “HDP’yi bir suç örgütü ve HDP’ye oy verenleri de bu suç örgütünü destekliyormuş, teröre destek veren kişilermiş gibi göstermek aslında toplumsa kavgayı daha da körükleyen anlamsız bir tartışma noktasına götürüyor. Bunun önüne geçmek gerekiyor” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
08 Eylül 2022, Perşembe - 16:10
Fatih Öztek: "Bir siyasi partiyle görüşmelerin kesilmesi siyaseti kilitleyecek"

Fatih Öztek, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

HDP üzerinden Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında devam eden tartışmayı değerlendiren Öztek, HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’nun geri kaldığını, oradaki insanların daha zor şartlarda yaşadığı ve haksızlığa uğradığı konusunu ön plana çıkardığını belirtti.

Öztek şunları söyledi:

“HDP’yi bir suç örgütü ve HDP’ye oy verenleri de bu suç örgütünü destekliyormuş, teröre destek veren kişilermiş gibi göstermek aslında toplumsa kavgayı daha da körükleyen anlamsız bir tartışma noktasına götürüyor. Bunun önüne geçmek gerekiyor bu ikisini birbirinden ayırmak gerekiyor. Bu ikisini eşleştirdiğimiz zaman maalesef yanlış noktalara iş gidiyor.”

“Bir siyasi partiyle (HDP) görüşmelerin kesilmesi siyaseti kilitleyecek gene”

“ Ama bir siyasi parti olarak Türkiye’nin geleceği her ne kadar kendi söylemleriyle bölgesel olarak bazı şeyleri önceleseler de yani doğu ve güneydoğunun geri kaldığını oradaki insanların daha zor şartlarda yaşadıklarını  ön plana çıkararak, onların haksızlığa uğradığını ifade ediyorlar. Bunun üzerine sonuçta Türkiye’de yaşayan insanların refahını artıracak, daha mutlu olabilmesi için çalışacak bir siyasi parti ve bunun üzerinde çalışmalar yapan bir siyasi partiyle görüşmelerin kesilmesi siyaseti kilitleyecek gene, tekrardan. Dolayısıyla bunun önüne geçmek gerekiyor.”

“ Herkesle görüşebilmek gerekiyor”

“ Herkesle görüşebilmek gerekiyor. Ama burada önemli olan eğer şiddete karışıyorsa bu zaten bir siyasi parti olamaz. Şiddeti besliyorsa ki şiddet de belki teröre kadar uzanıyor HDP tarafında terörü destekliyorsa da bu zaten bir siyasi parti olmaz. Hiçbir siyasi partinin görüşmemesi gerekir Türkiye’de”

“İki ittifak da manevra alanını geniş tutmak istiyor”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Öztek, hem Millet hem Cumhur İttifakı’nın HDP’ye ihtiyaç olursa diye HDP’ye oy veren seçmenleri elinde tutabilmek için söylem ürettiğine işaret etti.

Bunun da eleştirilere yol açtığının altını çizen Öztek, “Dolayısıyla bu samimiyet testi mi yoksa kırmızı çizgiler mi yoksa siyasi olarak olur da ihtiyacım olursa diye açık kapı bırakmak mı? Sanki 3’ü gibi duruyor ama asıl altında yatan yaklaşmış olan seçimde manevra alanını geniş tutmak hem Cumhur İttifakı için hem Millet İttifakı için.” değerlendirmesinde bulundu

http://ankaramasasi.com/haber/1764646/fatih-oztek-bir-siyasi-partiyle-gorusmelerin-kesilmesi-siyaseti-kilitleyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.