Ahmet Uyanık: "Sandık hırsızlığı olmazsa Tayyip bey kaybeder”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, “Cumhurbaşkanlığı vasfını haiz Tayyip beyin karşısına kimi çıkarırsanız çıkarın seçim, sandık hırsızlığı olmazsa Tayyip bey kaybeder” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
15 Eylül 2022, Perşembe - 15:52
Ahmet Uyanık: "Sandık hırsızlığı olmazsa Tayyip bey kaybeder”

Ahmet Uyanık, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda değerlendirmelerde bulunan Uyanık, çıkaracakları adayın Cumhurbaşkanlığı vasıflarına sahip ve siyasi sorumluluğu bulunan bir isim olması gerektiğinin altını çizdi.

Uyanık şunları söyledi:

“Kimi çıkarırsanız çıkarın seçim, sandık hırsızlığı olmazsa Tayyip bey kaybeder”

“Cumhurbaşkanlığı vasfını haiz Tayyip beyin karşısına kimi çıkarırsanız çıkarın seçim, sandık hırsızlığı olmazsa Tayyip bey kaybeder.”

“Cumhurbaşkanlığı vasıflarını haiz, siyasi sorumluluğu olacak”

“ Ama Cumhurbaşkanlığı vasıflarını haiz, siyasi sorumluluğu olacak. Biz siyasi sorumluluğu olmayan Cumhurbaşkanlarını yaşadık. Asker paşalarla yaşadık. En son Ahmet Necdet Sezer ile yaşadık. Siyasi sorumluluğu olmayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Devlet idare ediyoruz, yapmayın. Böyle laf olsun diye, efendim şu çok meşhur Cumhurbaşkanı olsun. Bugün görüyorsunuz işte deniz komşumuz Ukrayna. Kişiyi küçümsediğimi falan söylemiyorum. Komedyen veya tiyatrocu adına ne dersen de. Oyuncu cumhurbaşkanı seçtiler. O da herkese posta attı. Herkese, Rusya’ya posta attı. Ne oldu? Önce Kırım gitti, sonra böyle oldu. Cumhurbaşkanlığı falan öyle çok basit gibi öyle yoğurt almaya gidecek adamlar aramıyoruz biz. Devleti bilecek, tecrübeli insanlar lazım.”

"Siyasi sorumluluğu olmayandan bu memlekete bir fayda gelmez"

Ahmet Uyanık, “Belediye başkanları buna dahil mi? Bu kapsama girer mi?” sorusu üzerine “Siyasi sorumluluğu olacak. Belediye başkanlarının siyasi sorumluluğu vardır, yoktur. O belediye başkanlığını yapsın. Onu ben bilemem. Ama ben siyasi sorumluluk isterim. Yani parti olarak, Demokrat Parti olarak bizim Parti Meclisimizde, Başkanlık Divanımızda sayın Gültekin Uysal genel başkanımızla yapmış olduğumuz toplantılarda siyasi sorumluluğu olmayandan bu memlekete bir fayda gelmez. Kötülüğünden falan değil. Çok iyi de insan olabilir. Ama başka bir şey cumhurbaşkanlığı” diye yanıt verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1784096/ahmet-uyanik-sandik-hirsizligi-olmazsa-tayyip-bey-kaybeder
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.