Bjelica'dan bomba Fenerbahçe açıklaması

Ankara Masası
|
23 Mayıs 2020, Cumartesi - 18:25
Bjelica'dan bomba Fenerbahçe açıklaması

Bjelica: “Beni Haziran’da takımın başında görmek istediklerini söylediler”

Fenerbahçe’de teknik direktör arayışları sürüyor.

Süper Lig’in kalan 8 maçının başlayacağı 12 Haziran öncesi hoca adayları arasında adı geçen Hırvat teknik adam Nenad Bjelica’dan açıklamalar geldi.

RTL’ye değerlendirme yapan Bjelica, “Beni haziran başında takımın başında görmek istediklerini söylediler” dedi.Dinama Zagreb’ten ayrılan ve sürekli adı sarı lacivertli kulüple anılan Nenad Bjelica,ilk defa kendi ağzından konuya açıklık getirdi.

Milyonlarca taraftarın beklediği soruya yanıt veren, başarılı teknik direktör, görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Bjelica, "Fenerbahçe ile görüşmelerimiz hala devam ediyor. Avrupa'nın 5 büyük liginde  çalışabilecek tecrübedeyim. Fenerbahçe ile anlaşamamam diye de endişeli değilim. Görüşmelerimiz henüz bitmedi. Beni Haziran ayında takımın başında görmek istediklerini söylediler. Ancak, Türkiye'deki koronavirüs salgınının boyutları işimizi kolaylaştırmıyor" şeklinde konuştu.

Nenad Bjelica kimdir?

Fenerbahçe'nin gündeminde ilk sıraya yerleşen Nenad Bjelica, 20 Ağustos 1971'de Hırvatistan'ın Osijek şehrinde dünyaya geldi. Futbolculuk dönemine Metalac ve Osijek altyapılarında başlayan Bjelica, kariyerinde Albacete, Real Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admira Wacker ve Karnten formaları giydi. 

Hırvatistan Milli Takımı formasıyla da 9 maça çıkan Bjelica, 2008'de Karnten takımında teknik direktörlüğe başladı. Bjelica’nın hocalık kariyeri2008-09'da Avusturya'nın Karnten takımını çalıştıran Bjelica sonra yine Avusturya'da Lustenau 07, WAC, Austria Wien takımlarında görev yaptı. 

2014-15 sezonunda İtalyan ekibi Spezia ile 2016-18 arasında Polonya'da Lech Poznan'ı çalıştıran genç teknik adam, 2018'de ise ülkesine dönerek Dinamo Zagreb’in  başına geçti. 15 Mayıs 2018'de takımın başına geçen Bjelica, dört gün sonra Dinamo Zagreb ile Hırvatistan Ligi şampiyonluğu yaşadı.

16 Nisan 2020'de Dinamo Zagreb'in başındaki görevinden ayrılan Bjelica, görev yaptığı iki sezonda Hırvatistan Ligi şampiyonluklarını elde etti. 2018'de Hırvatistan Kupası, 2019'da ise Hırvatistan Süper Kupası şampiyonlukları yaşadı. 

http://ankaramasasi.com/haber/17889/bjelicadan-bomba-fenerbahce-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.