İdris Şahin, "Akşener'in açıklamalarından memnuniyet duyduk"

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Noter değiliz, adayı Altılı Masa belirleyecek" sözlerini, "Memnuniyetle karşıladıklarını" söyledi. Kılıçdaroğlu 'nun adaylığı konusunda açıklama yaptı.
Onur Çetinkaya
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 10:41
İdris Şahin, "Akşener'in açıklamalarından memnuniyet duyduk"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı programda altılı masa ve cumhurbaşkanı adayına ilişkin değerlendirme bulundu.

"Noter değiliz, adayı Altılı Masa belirleyecek"

Akşener, geçtiğimiz gün İzmir'de yaptığı adaylık çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerinden   "Noter değiliz, adayı Altılı Masa belirleyecek" dedi.

Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı koyma hakları var. Diğer genel başkanların da hakkı var. O masada bir tek 'Ben aday değilim' dedim. Bu bir feragattir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı konuşmayı çeşitli şekillerde yorumladı herkes. Partisine verdi mesajı. Bizim partimiz bunu kendi partisine mesaj olarak değerlendirmeyi tercih etti. Altılı Masa'ya böyle bir mesajın verilmesi doğru değil. Kemal Bey son derece nazik saygılı bir insan. Çünkü o masa noter değil. Kemal Bey adaylığını söyleyebilir, orada sorun yok. Diğer arkadaşlarımız da söyleyebilir, başka insanların da adı gelebilir. Tartışılır, karar verilir. Bu yöntemi öneren, isteyen ve kendini bağlayan sayın Kılıçdaroğlu'dur." ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesin değil

Akşener'in ardından bir başka programına katılan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi .

Şahin, "Meral Akşener’in açıklamalarından büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim" dedi. Şahin; "DEVA Partisi olarak bizim açımızdan da Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesin değildir. Önce geçiş sürecinin yol haritası belirlenmelidir. Yoksa aday konuşmayı doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1804190/idris-sahin-aksenerin-aciklamalarindan-memnuniyet-duyduk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.