Cemal Enginyurt İyi Parti’ye açık açık sordu: “Kemal Kılıçdaroğlu kime ve neye göre kazanamaz?”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, altılı masada aday olma hakkına en fazla sahip liderin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirterek, "Kemal beyde ne gördük de kazanmaz diyorlar?” diye sordu. Enginyurt, Cumhurbaşkanlığı seçimini Millet İttifakı’nın yüzde 55 ile kazanacağını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 16:49
Cemal Enginyurt İyi Parti’ye açık açık sordu: “Kemal Kılıçdaroğlu kime ve neye göre kazanamaz?”

Cemal Enginyurt, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda değerlendirme yapan Enginyurt, Kemal Kılıçdaroğlu aday olmamalı yönündeki görüşlere karşı çıktı.

"Sümbüllü güllü insanlar var alıp getirelim dediğinizde hakaret olarak görüyorum"

Enginyurt, “Aday olma hakkına en fazla sahip liderin adıdır. altı lideri toplayıp olması mümkün değil diye görülen bir araya gelmez denilenler bir araya gelmişse Kılıçdaroğlunun büyük özverisi vardır. aday olma hakkına en fazla sahip liderdir. Yeni bir Ekmelettin İhsanoğlu vakası yaşamak istemiyoruz . Altı parti sahada mücadele edecek iktidarın tehdidine rağmen sümbüllü güllü insanlar var alıp getirelim dediğinizde hakaret olarak görüyorum “ dedi.

“Kılıçdaroğlu bu masada aday olma hakkına en fazla sahip liderin adıdır”

“Kemal Kılıçdaroğlu bu masada aday olma hakkına en fazla sahip liderin adıdır” diyen Enginyurt şunları dile getirdi:

“ 6 tane birbirine benzemez partiyi bir araya getirerek onları toplayarak, toparlayarak hiç birinin kalbini kırmadan herkese eşit mesafede davranarak Türkiye’de olması mümkün değil diye görülen özellikle Cumhur İttifakı tarafından veya sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından asla bunlar bir araya gelmez denilen 6 parti bir araya gelmişse bunda sayın Kılıçdaroğlu’nun büyük bir özverisi, büyük bir fedakarlığı vardır. Dolayısıyla sayın Kemal Kılıçdaroğlu aday olma hakkına en fazla sahip olan liderdir”

“Kemal Kılıçdaroğlu kazanamaz” yönündeki görüşlere de karşı çıkan Enginyurt, “Neye göre kime göre kazanamaz?” diye sordu.

Cemal Enginyurt, 2018 seçimlerinde ülkenin yaklaşık yarısının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vermediğini hatırlattı.

O seçmenlerin halen aynı noktada durduğunu belirten Enginyurt, “Recep Tayyip Erdoğan iyi yönetiyormuş oy verelim diyen kimse yok Mehmet Ali Çelebi ile İyi Parti’den geçen İsmail Ok’un dışında Hiç kimse yok” ifadesini kullandı.

“En az yüzde 55 ile bu seçim kazanılacaktır”

Enginyurt, “Ama benim gibi haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır deyip ülkedeki yanlışlara ülkedeki haksızlığa, borsadaki vurguna, SPK’daki soyguna, beşli çetenin yağmasına, kul hakkının yenmesine, Ünsal Ban’lara, Ali Fuat Taşkesenlere, Zehra Taşkesenler’e, Serkan Taranoğullarına, Korkmaz Karacalara, 10 bin dolar aylık alan rüşvetçi siyasetçilere, 10 milyon avroyu rüşvet pazarlığı yapan gazetecilere, tatil beldelerinde hangi işi yaptığı belli olmadan villa alan gazetecilere, altlarında son model arabaları olup vergi levhası olmadan milyon dolarlık eve binenlere karşı çıkıp da ya bu iktidar Moğol istilasından daha büyük bir yağma hareketiyle ülkeyi yağmalıyor diyerek dini diyaneti de kullanarak insanları birbirine düşürülen bir dönemde Recep Tayyip Erdoğan’a karşı çıkan milyonlarca insan var. Bu insanlar şimdi bir araya geldiğinde yüzde 50 de olduğu yerde duruyor değil mi üstüne koyduğunuzda en az yüzde 55 ile bu seçim kazanılacaktır.” şeklinde konuştu.

"Kemal beyde ne gördük de kazanmaz diyorlar?”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Cemal Enginyurt şöyle devam etti:

"Kemal beyde ne gördük de kazanmaz diyorlar? Kemal beyin çocuklarının gemicikleri mi var? Kemal bey bakan yaptı birisini de bakan yaptığı kişi kocasının şirketinden bakanlığa malzeme mi yağmaladı? Kemal bey bu ülkeyi yönetti de, 128 milyar doları Kemal bey mi yok etti? Kemal bey bu ülkeyi yönetti de, milletin anasına küfür edenlere, ihalelere Kemal bey mi verdi? Kemal bey bu ülkeyi yönetti de, camide namaz kılarken bu ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e zalim ve kafir diye Kemal bey mi dedirttirdi? Kemal bey olmaz, Kemal bey kazanamaz diyenler ne demek istiyorlar? Bu soygun, vurgun, talan, yağma düzeni devam etsin? Devam etmeli mi? diyorlar. "

http://ankaramasasi.com/haber/1805963/cemal-enginyurt-iyi-partiye-acik-acik-sordu-kemal-kilicdaroglu-kime-ve-neye-gore-kazanamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.