Cemal Enginyurt: Cumhurbaşkanı ekonominin kitabını Hitit dilinde yazdı

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin gündem olan açıklamalarına ilişkin "Ekonominin kitabını Recep Tayyip Erdoğan yazdı ama Hitit dilinde yazdı. Ne kendisi okuyup anlayabiliyor, ne de yanındakilerin okuyup anlama gibi bir imkanı var" dedi.
Ankara Masası
|
04 Ekim 2022, Salı - 10:58
Cemal Enginyurt: Cumhurbaşkanı ekonominin kitabını Hitit dilinde yazdı

FOX TV'de İlker Karagöz'ün konuğu olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cemal Enginyurt, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin gündem olan " Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır." açıklamasına ilişkin ise dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Komik duruma düşüyorlar"

Enginyurt " Ekonominin kitabını Recep Tayyip Erdoğan yazdı ama Hitit dilinde yazdı, ne kendisi okuyup anlayabiliyor, ne de yanındakilerin okuyup anlama gibi bir imkanı var demiştim. Bu da bizi teyit ediyor. Yani Türk ekonomisinden değil, dünya ekonomi bilimin uzak bir anlayışla sadece laf kalabalığıyla yönetemedikleri ekonomiyi, çözemedikleri sorunları sanki bir şeyler söylüyorcasına ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Ama daha komik duruma düşüyorlar." dedi.

Nureddin Nebati'ye tavsiyede bulunan Enginyurt, önce sözleşmeli personel ile kadrolu personel arasındaki ayrımın bitirilmesi gerektiğini söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1816214/cemal-enginyurt-cumhurbaskani-ekonominin-kitabini-hitit-dilinde-yazdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.