Erdoğan Asya'da İşbirliği Konferansı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asya'da İşbirliği Konferansı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel güvenlik mimarisinin daha adaletli, hakkaniyetli, temsil kabiliyeti yüksek yeni bir anlayışla şekillendirilmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 11:07
Erdoğan Asya'da İşbirliği Konferansı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nın 6. Zirvesi'ne katıldı.

Erdoğan, düzenlenen zirvede önemli mesajlar verdi.

'Kurucularından olduğumuz konferansın genişletilmesine başından beri Türkiye olarak destek verildiğine değinen Cumhurbaşkanı, "Dönem başkanlığımız sırasında da aynı şekilde devam ettik. İnsanlık olarak güç dengelerinin değiştiği, ekonomiden gıda güvenliğine pek çok alanda ciddi imkanlarla karşılaştığımız dönemden geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

Terör örgütleri ile mücadeleye de değinen Erdoğan "FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerine yardım eden, propaganda, finansman, eleman devşirme faaliyetlerine katılan oluşumların hiçbir ayrıma gidilmeksizin engellenmesi gerekiyor" dedi.

"Ukrayna krizinin etkilerini yakından hissediyoruz"

Küresel güvenlik mimarisinin daha adaletli, hakkaniyetli, temsil kabiliyeti yüksek yeni bir anlayışla şekillendirilmesi gerektiğine inanıyoruz diyen Erdoğan Ukrayna-Rusya savaşına da değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"  Ukrayna'daki krizin bölgesel ve küresel ölçüdeki etkilerini hepimiz hissediyoruz. Küresel güvenlik mimarisinin daha adaletli, hakkaniyetli, temsil kabiliyeti yüksek yeni bir anlayışla şekillendirilmesi gerektiğine inanıyoruz." cümlelerine yer verdi.

"Adil bir barış, diplomasi ile sağlanır"

Sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı, "Rusya-Ukrayna savaşında hedefimiz sahadaki zorluklara rağmen yakalanan ivmenin devam ettirilerek bir an önce akan kanın durmasını sağlamaktır. Adil bir barışın diplomasi yoluyla sağlanabileceğini hep söylüyorum. Savaşın etkilerinin giderilmesi için sarf ettiğimiz yoğun çabalar da tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. Geçen ay gerçekleştirilen esir takası bu yönde kaydedilmiş somut bir başarıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak  Afganistan'ı kendi kaderine terk etmemeli, uluslararası açıdan destek vermeye devam etmeliyiz dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1831521/erdogan-asyada-isbirligi-konferansinda-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.