Astana'da Erdoğan-Putin görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'daki zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.
Onur Çetinkaya
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 13:30
Astana'da Erdoğan-Putin görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı''nın 6. Zirvesi dolayısıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'daki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumu, Türkiye'nin barış çabalarını ve tahıl koridorunu ele alması bekleniyor. Ayrıca Suriye'deki gelişmeler de masada olacak.

Erdoğan ve Putin'in, zirvenin düzenlendiği Bağımsızlık Sarayı'ndaki görüşmesi basına kapalı gerçekleştirildi.

İkili zirvede ilk mesaj 

Türkiye'nin en güvenli güzergah olduğunu dile getiren Putin, "Avrupa'dan bir çok daha güvenli güzergah haline geldi. Türk Akımı'nı patlamayı planlıyorlardı biz bu terör eylemini önledik,  Rusya'dan Türkiye'ye hidrokarbon tedariki tam akışla devam ediyor. Doğalgaz fiyatları şu anda zirvede. Türkiye'de bir merkez önerisinde gaz fiyatları siyasi imalar olmadan belirlenebilir.'' ifadelerini kullandı.

"Akkuyu'nun açılması dünyada farklı bir ses getirecek"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, "Akkuyu Nükleer Santrali çalışmaları devam ediyor ve zamanından önce yerine getiriliyor" dedi. 

Erdoğan ise  "Akkuyu çok önemli bir adım. Akkuyu'nun birinci türbininin önümüzdeki yılın ilk yarısında açılması dünyada farklı bir ses getirecektir.  Sinop'la ilgili bir adım atılabilirse bu tabii çok daha farklı bir çarpan etkisi yapacaktır. Tahıl mutabakatını güçlendirerek sürdürmeliyiz.'' açıklamasını yaptı.

Erdoğan ve Putin arasındaki görüşme 1 saat 20 dakika sürdü.

http://ankaramasasi.com/haber/1831772/astanada-erdogan-putin-gorusmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.