Hulusi Akar Yunan mevkidaşı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile görüştü.
Onur Çetinkaya
|
14 Ekim 2022, Cuma - 10:07
Hulusi Akar Yunan mevkidaşı ile görüştü

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için NATO Karargahında temaslarını sürdürmeye devam etti.

Milli Savunma Bakanı Akar, Ege'de tansiyonun yükseldiği bir dönemde Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile gerçekleştirdi.

Akar'dan diyalog çağrısı

Hulusi Akar, "Biz sorunların uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri, barışçıl yol ve yöntemlerle, diyalogla çözülebileceğini belirtiyoruz. Görüşmede daha sık bir araya gelinmesinin ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde diyaloğun artırılmasının önemine vurgu yaptım" diye konuştu.

F-16 konusu 

Bakan Akar görüşmeye ilişkin, "Panagiotopoulos ile daha sık bir araya gelinmesinin önemine vurgu yaptım." dedi.  F-16 konusunda açıklamalarda bulunan Akar, "F-16 konusunun bir an önce olumlu sonuçlanmasına gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yunan basınında yer alan haberlerde görüşmenin detaylarına ilişkin bilgilere yer verildi. Kathimerini'nin aktardığına göre, Brüksel'de bir araya gelen iki bakan gerilimin düşürülmesi ve iletişimde kalınması konusunda anlaştı.

40 dakika sürdüğü belirtilen görüşmede, Panagiotopoulos'un Akar'a iki ülke arasında gerilimi azaltmak için liderler düzeyinde iletişim kanallarının açılması gerektiğini söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1833059/hulusi-akar-yunan-mevkidasi-ile-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.