Bakan Akar'dan Atina'ya sert tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın tahrik ve tazizlerine ilişkin konuştu. Akar,''Yunanistan’ın bu şımarıklığına her zaman, her yerde mutlaka cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz” dedi.
Onur Çetinkaya
|
02 Eylül 2022, Cuma - 09:55
Bakan Akar'dan Atina'ya sert tepki

Milli Savunma Bakanı Akar,Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen “Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni”ne katıldı.

Törende konuşan Hulusi Akar, Yunanistan'ın tahrik ve tacizlerine ilişkin konuştu.

Yunanistan’ın yaptıklarını da yakından takip ettiklerini belirten Akar, “Bunlarla alakalı hem masada hem sahada yapılması gereken ne varsa mütekabiliyet çerçevesinde gerekli cevabı verdik, veriyoruz” diye konuştu.

''Bu şımarıklığa her zaman cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz''

 Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından taciz edildiğini anımsatan Akar,''Bunlar son derece düşmanca, yanlış hareketler. Bunlarla alakalı da gerek NATO’daki gerekse buradaki ilgili bütün yetkililer her türlü girişimde bulunarak NATO, ülkeler nezdinde Yunanistan’ın yalancılığını ve inkarcılığını takip ediyor. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık yapmaya devam edeceğiz. Yunanistan’ın bu şımarıklığına her zaman, her yerde mutlaka cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz'' açıklamasını yaptı.

''Uzattığımız barış elini tutun''

Yunanistan'ın benzer bir maceraya girmemesini, yeniden başını belaya sokmamasını, yeniden büyük bir darbe yememesini, hüsranla sonuçlanacak Hüsranla sonuçlanacak bu girişimlerden vazgeçmesini söyleyen Akar,'' Tarihten ders almasını tekrar tekrar muhataplarımıza hatırlattık, hatırlatmaya devam ediyoruz. Biz diyoruz ki bu sözde silahlanma, sözde ittifak gibi çalışmalarla bir yere varamazsınız. Uzattığımız barış elini tutun, çalışmalarımızı iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde uluslararası hukuka uygun devam ettirelim.'' ifadelerini kullandı.

"NATO ve müttefiklerimizin objektif olmalarını bekliyoruz" 

Bakan Akar,'' NATO'nun ve üçüncü ülkelerin de Yunanistan'ın yaptıklarını görmesi lazım. Yunanistan konusunda tüm müttefiklerimizi ikaz ettik. Objektif olmalarını bekliyoruz. Buradaki eylemlerin, söylemlerin dostlukla, müttefiklikle alakalı olmadığını bilmelerini istiyoruz. Türkiye olarak NATO'ya ve müttefiklerimize yük değil, onların yükünü alan ülke olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1753672/bakan-akardan-atinaya-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.