Antalya'da engelli kişinin ölümüne ilişkin davada karar çıktı

Antalya'da, yol kenarında cansız bedeni bulunan, yüzde 80 zihinsel engelli Selahattin Erbaş davasında karar çıktı. Olayın ardından tutuklanan sanıklar eski eş Çiğdem Yediçam ve ikinci evliliğini yapıp, boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam ettiği Uğur Peker, "kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapse çarptırıldı.
Hande Akyol
|
01 Aralık 2022, Perşembe - 13:33
Antalya'da engelli kişinin ölümüne ilişkin davada karar çıktı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Geyikbayırı Mahallesinde, 8 Mart günü saat 21.00 sıralarında, yol kenarında hareketsiz yatan kişiyi görenler durumu jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin kontrolünde hayatını kaybettiği belirlenen kişinin, Selahattin Erbaş (52) olduğu tespit edildi. Yüzde 80 zihinsel engelli olduğu öğrenilen Erbaş'ın vücudunda yara ve darp izleri saptandı.

Olay yerine 200 metre uzaklıktaki evde yapılan incelemedeyse kan izlerine rastlandı.

İncelemelerde, evde bulunan eski eşi Çiğdem Yediçam (45) ile Uğur Peker (41) gözaltına aldı.

Dövülerek öldürüldüğü tespit edildi

Darbedilerek öldürüldüğü değerlendirilen Selahattin Erbaş'ın cansız bedeni, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Çiğdem Yediçam'ın, Selahattin Erbaş'ın eski eşi olduğu, boşandıktan sonra Uğur Peker ile evlendiği, daha sonra Peker ile de boşanarak birlikte yaşamaya başladığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çiğdem Yediçam ve Uğur Peker, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

"Yaptıklarımdan çok pişmanım"

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar Çiğdem Yediçam ve Uğur Peker, cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Duruşmada şikâyetçi yakınları ile taraf avukatları hazır bulundu. Adalete güvendiğini ve olaydan dolayı üzgün olduğunu söyleyen Peker, "Geri kalan hayat ve yaşamım sizlerin elinizde, vicdan ve merhametinize sığınıyorum. Yaptıklarımdan çok pişmanım" dedi.

"Ne kadar kötü olsa da çocuklarımın babasıydı"

Sanık Yediçam ise eski eşi Selahattin Erbaş'ı kendisine yıllardır eziyet ettiği halde öldürme gibi düşüncesinin olmadığını anlatarak, "Böyle olduğu için üzgünüm, ne kadar kötü olsa da çocuklarımın babasıydı" diye konuştu.

Ömür boyu hapis cezası

Mahkeme heyeti, Uğur Peker'e "beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiye karşı kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Çiğdem Yediçam hakkında ise "boşandığı eşi kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezası verildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1980736/antalyada-engelli-kisinin-olumune-iliskin-davada-karar-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.