Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni tahıl sevkiyatı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da TRT World Forum'da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl sevkiyatının genişletilmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Pazar gününü işaret etti.
Onur Çetinkaya
|
09 Aralık 2022, Cuma - 12:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni tahıl sevkiyatı açıklaması

İstanbul’da TRT World Forum'a katılan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli mesajlar verdi. 

Küresel krizlerin ve istikrarsızlıkların yüzde 60'ı Türkiye'nin etrafında yaşanıyor diye konuşan Erdoğan,"Bu anlamda forumun temasını çok isabetli buluyorum. Cumhurbaşkanı olarak şu hususun altını çizmek istiyorum; Artık hiç kimse dünyanın herhangi bir yerinde sorunu görmezden gelme lüksü yoktur, insanlığın ortak geleceği için herkes elini taşın altına koymalıdır. Biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi.

"İstanbul hala kalıcı barış için en ideal zemin" 

 Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunurken, Rusya'ya yönelik akıl dışı politikaların yürütülmesini onaylamadık. Dünyaya örnek teşkil edecek bir barış diplomasisi yürüttük. İstanbul hala kalıcı barış için en ideal zemin." dedi.

"İstiyoruz ki tahıl koridorunu genişletelim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tahıl sevkiyatının genişletilmesine vurgu yaptı. Pazar günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşeceğini belirten Erdoğan,"İstiyoruz ki tahıl koridorunu genişletelim" ifadesini kullandı.

 "Terörü himaye eden Avrupa ile ortak geleceğimiz olamaz"

Terörle mücadele konusunda Avrupa'ya sert ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadelede yalnız bırakıldık. Teröristleri himaye eden Avrupa ile ortak geleceğimiz olamaz. AB tam üyeliği sürecinde bize uygulanan örtülü ambargoları nice sorunları saymıyorum bile. NATO'da beraberiz de bu terör örgütlerine bunca silah mühimmat, araç, gereç, silahı nasıl gönderirsin? Yok böyle şey diyorlar. Teröristlerle verdiğimiz mücadelede bize kalkıp kimse hesap soramaz." dedi. 

 "F-16 meselesini çözemedik"

 F-16 konusunada değinen Cumhurbaşkanı, "Ege'de ve Akdeniz'de Yunanistan'ı destekleyerek provokatif eylemlerine destek verenlere eyvallah etmeyeceğiz. Yunanistan'ın Adalar'ına silah gönderiyorsun biz hala parasını verdiğimiz halde F-16 meselesini bir türlü çözemedik." açıklamasını yaptı.

http://ankaramasasi.com/haber/1995844/cumhurbaskani-erdogandan-yeni-tahil-sevkiyati-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.