Soylu: Hırsız da, eşkıya da HDP

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının 2023 bütçeleri TBMM Genel Kurulunda görüşülüyor. HDP'nin vali ve kaymakamları hırsızlıkla suçlamasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hırsızlığı da, millete eşkıyalığı da yapan HDP" cevabını verdi.
Mevlüt Peker
|
10 Aralık 2022, Cumartesi - 23:55
Soylu: Hırsız da, eşkıya da HDP

AK Parti milletvekilleri, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık ve İçişleri bakanlıklarının 2023 yılı bütçeleri üzerinde söz aldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, AK Parti iktidarlarının, "sağlıkta Türkiye modeli" olarak ifade edebilecek dönüşümü gerçekleştirdiğini söyledi.

Birinci basamak sağlık sistemini yeniden ele aldıklarını, ikinci basamak sağlık sisteminde eş güdümü sağladıklarını dile getiren Esgin, "Genel Sağlık Sigortası ile toplumun tamamını sosyal güvenlik şemsiyesi altına aldık. Etkili, verimli, kolay erişilebilir, mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş bir sistemi ortaya koyduk." diye konuştu.

Son 20 yılda 750'si hastane olmak üzere yaklaşık 4 bin sağlık tesisini tamamlayarak hizmete açtıklarını hatırlatan Esgin, nitelikli yatak sayısını 12 kat, yoğun bakım yatak kapasitesini 28 kat artırarak sağlık altyapısını güçlendirdiklerini ifade etti.

Son 4 yılda 20 şehir hastanesi yaptıklarını, 13 şehir hastanesinin daha yapılacağını kaydeden Esgin, "Küresel salgında dünyada 'Hastane niçin yapılmadı?' diye sorgulanırken Türkiye'de muhalefet yine AK Parti'ye muhalefet ile Türkiye'ye muhalefeti birbirine karıştırdı. Hastanenin muhalefeti olmaz. Biz dünyanın en iyi işini, en faydalı işini de yapsak beğenmeyeceksiniz. Bunu biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Kovid-19 ile mücadelemiz dünyaya örnek gösterildi"

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Sağlık Bakanlığının, Kovid-19 salgını sürecinde yoğun çaba harcadığını söyleyerek, maskenin ücretsiz dağıtıldığını, PCR testlerinin ücretsiz yapıldığını, ilaçların filyasyon ekipleriyle vatandaşların evlerine kadar ücretsiz götürüldüğünü, yoğun bakımlardaki tedaviler dahil tüm tedavilerin ücretsiz yapıldığını anlattı.

Hayat Eve Sığar, E-Nabız gibi teknolojik bilgi sistemleri kurarak hastalığın takibinde ve yayılmasını önlemede önemli adımlar attıklarını anlatan Şeker, "Kendi ventilatör cihazımızı yaptık, 80 ülkeye ihraç ettik. 45 günde 1008'er yataklı iki acil durum hastanesi yaptık. Kendi aşımızı ürettik ve ihtiyacı olan ülkelere verdik, her bütçe döneminde eleştirilen, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'hayalim' dediği, 20'yi bulan şehir hastaneleri yapılmış olmasaydı birçok ülkenin yaptığı gibi insanlarımızı toplu toplu mezarlara gömecektik." diye konuştu.

Türkiye'nin Kovid-19 ile mücadelesinin dünyaya örnek gösterildiğini belirten Şeker, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bunun bir başarı hikayesi olarak yayına dönüştürüldüğünü kaydetti.

"Milletimiz iki yüzlülüğü çok net görüyor"

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kadın hakları ve ailenin birliği politikalarının birbirinin rakibi ya da alternatifi olmadığını söyleyerek, "AK Parti siyasete önemli bir paradigma değişikliği getirerek 'hem', 'hem de' diyen bir parti. Eğitim ve çalışma hayatı başta olmak üzere 20 yıldır kadınların güçlenmesi için çalışıyoruz." dedi.

Aile politikalarıyla aile birliğinin ve bütünlüğünün sağlanması için uğraştıklarını, dün 336 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifinin bunun göstergesi olduğunu belirten Keşir, "Geçmişte kız çocuklarını eğitimde fırsat eşitliğinden mahrum bırakanlar, kız çocuklarını kapılarda bekletenler, çalışma hayatında soruşturma açıp başörtülerinden dolayı meslekten men edenler, bugün kürsülere çıkıp pişkin pişkin kadın hakları anlatmasınlar. Milletimiz, bu iki yüzlülüğü çok net görüyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin, kadına şiddet ve çocuk istismarı konusunda duruşunun net olduğunu dile getiren Keşir, "2002 seçim beyannamemizde töre, namus cinayetleri ile nasıl baş etmeye çalışacağımızı açıkça, net ifade ettik. Çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir, ahlaksızlıktır, sapıklıktır." şeklinde konuştu.

"Devrim niteliğinde politikalara imza attık"

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, 6 yaşında bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin, "Kamu vicdanını derinden yaralayan bu menfur olayı lanetliyorum. Hiçbir dine ahlaka ve geleneğe sığmayan, kamu vicdanını ayağa kaldıran bu alçaklık hiçbir koruma ve müsamaha görmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu insan merkezli ve toplumcu siyasetin, 20 yılda Türkiye'nin gücüne güç kattığını ifade eden Kaya, AK Parti hükümetlerinin, Anayasa'nın sosyal devlet ilkesini eksiksiz hayata geçirmek için tüm imkanlarını seferber ettiğini, aile ve sosyal hizmetleri güçlü bir bakanlık katına taşıyarak bu iradesini de gösterdiğini kaydetti.

Kaya, 85 milyon vatandaşın erişimi için sosyal hizmet ve sosyal yardımları hak temelli bir anlayışla organize ettiklerini belirtti.

Kız çocuklarının eğitimini, kadınların her alanda varlığını ve istihdamını destekleyen devrim niteliğinde politikalara imza attıklarını anlatan Kaya, "Kamusal alanda kılık kıyafet özgürlüğünü getirdik ve her alanda ayrımcılığa son verdik. Başörtüsüne anayasal güvenceyi sağlayan ve evlilik birliğini tanımlayarak ailenin korunmasını güçlendiren anayasa değişikliğine dair kanun teklifimizi TBMM Başkanlığına sunduk. Gelecek günlerde Meclisimizin gündemine gelecek olan anayasa değişikliğine destek vereceğinize inanıyorum." diye konuştu.

Aileyi güçlendirmenin, herkesin birinci vazifesi olduğunu ifade eden Kaya, şöyle devam etti:

"Aile odaklı politikalarımızla dezavantajlı çocuklarımızın doğrudan devlet koruması altına alınması yerine, verdiğimiz sosyal desteklerle ailelerinin yanında kalmalarını sağladık. Bu kapsamda 150 bin çocuğumuz ailesinin yanında destekleniyor. Engellilerimizin, yaşlılarımızın ailelerin yanında kalarak evde bakım hizmetleriyle kendi sosyal çevrelerinden kopmamalarını sağlıyoruz. Evde bakımdan faydalanan insanımızın sayısı 562 bin. Cihaza bağlı hastasını, öksüzünü, yetimini, engellisini, şehit ailesini, eğitim çağındaki her gencini düşünen ve bunun için gerçekçi politikalar üreten bir siyaset yürütüyoruz."

"Vicdanınız, merhametiniz olsun"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık ve İçişleri bakanlıklarının 2023 yılı bütçe sunumlarını içeren kitapçıkları göstererek, "şeref levhalarımız" ifadesini kullandı.

Terörle mücadelenin akim kalmayacağını dile getiren Aydemir, "Mutlaka menzile ulaşacağız, bir tek terörist bırakmayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Kürtleri hainlerin ellerine bırakmadığı" için teşekkür eden Aydemir, "Kürt'ü Kürt'e öldürteni görmek istiyorsanız, tırlar dolusu silahları onlara götüren, o kitapsız bölücü teröristlere, DEAŞ'ı besleyen Fransa'ya dönün bakın. Bırakın bizi suçlamayı, vicdanınız, merhametiniz olsun. Kürt'e zulmedenleri koruyanların Kürt adına laf etme hakkı yok." değerlendirmelerinde bulundu.

"Çok daha güçlü bir ülke haline geldik"

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, savunma ve güvenlik kurumlarında çalışan fedakar çalışanların, Türkiye'de sağlanan huzur ve güven ortamında emeğinin ve hakkının bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin güvenlik konularındaki anlayışının değiştirdiğini söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

"Dün konuştuğumuz şeyleri artık konuşmuyoruz. Dün konuşamadıklarımızı da artık konuşabiliyoruz. Sınır ötesine hat çekmek, teröre yönelik operasyon ve harekatları topraklarımızın dışına taşımak dün konuşabildiğimiz bir şey değildi ama bugün konuşabiliyoruz. Elbette terör konusunda dün de haklıydık ancak 'Rusya, ABD ne der?' diye sözümüzü dinletemiyor, gereğini de yapamıyorduk. Bugün özellikle 2016'dan sonra savunma sanayisinde gerçekleştirdiğimiz yerli ve milli hamlelerle, güvenlik kuvvetlerimizin fonksiyonel çalışmalarıyla artık çok daha güçlü bir ülke haline geldik. Bugün haklılık temelinde yürüttüğümüz etkili dış politikayı ve istihbarat teşkilatlarımızı eşgüdüm içinde devreye soktuk, kimsenin itiraz edemeyeceği belgeleri de muhataplarımızın önüne koyan güçlü bir ülkeyiz. Bugün sözümüz var dinletiyoruz; gücümüz var yapıyoruz. Ülkemiz bugün gerçekten bir huzur ve güven ülkesi haline geldi."

"Hırsızlığı da millete eşkıyalığı da yapan HDP"

Sataşmadan söz alan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç'un, HDP'li belediyelere kayyum atandığını hatırlatarak, "48 belediyeye 104 kayyum atandı; bazılarına 3, bazılarına 4 kayyum atandı. Atadığınız kayyumlar hırsızlık, yolsuzluk, talan yaptı." sözleri üzerine tartışma çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Oluç'un sözlerinin "iftira" ve "yalan" olduğunu söyledi.

"48 belediyeye şu kadar kayyum atandı" demenin, devletle ilgili hiçbir işleyişi bilmeyen bir cehaletin ürünü olduğunu ifade eden Soylu, "Kayyum belediyelere valilerimizi veya kaymakamlarımızı veriyoruz. Valilerimiz ve kaymakamlarımız, Doğu ve Güneydoğu'daki arkadaşlarımız bilirler, tayin dönemi geldiklerinde Doğu ve Güneydoğu'da görev süreleri 2 ve 3 yıldır. 3 yılı bitince doğal olarak batıya veya başka bir vilayete giderler. Doğu'yu ve Güneydoğu'yu yaşanabilir bir hale getiren, milletin verdiği vergilerle belediyelerin milletimize nasıl hizmet edeceğini gösterenler, burada büyük bir ithamla karşı karşıyalar. Hırsızlığı da millete eşkıyalığı da yapan HDP." şeklinde konuştu.

Sataşmadan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, en büyük Kürt düşmanının, terör örgütü PKK ve türevleri, terörü destekleyenler ve 40 yıldan bu yana milletin, Kürt vatandaşlarının başına musallat olan terör örgütleri olduğunu belirtti.

HDP sıralarını işaret eden Tunç, "Çok mu zor 'Lanet olsun PKK'ya' deme. Neden diyemiyorsunuz? 'Teröre lanet olsun, lanet olsun YPG'ye' neden diyemiyorsunuz? Deseniz problem çözülecek. Terörle mücadele eden, güvenlik güçlerimizden sorumlu olan İçişleri Bakanımıza sürekli hakaret edeceksiniz ama terör örgütüne tek laf söyleyemeyeceksiniz. Ondan sonra terörle iltisaklı olmaktan kurtulamazsınız." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1997419/soylu-hirsiz-da-eskiya-da-hdp
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.