Akar'dan Yunanistan'a tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 9'uncu Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından, Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Burchuladze ile ortak basın toplantısı düzenledi. Akar, Yunanistan'a ilişkin olarak ise "Gerekli yanıtı birliklerimiz verdi" dedi.
Onur Çetinkaya
|
21 Aralık 2022, Çarşamba - 16:30
Akar'dan Yunanistan'a tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye-Gürcistan ve Azerbaycan  savunma bakanları üçlü görüşmede bir araya geldi.

Kayseri'deki toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Akar, Yunanistan'a sert tepkisini yineledi.

Akar'dan radar kilidi çıkışı 

Komşumuz Yunanistan, istikrarsızlığı körükleyen provokatif eylem ve söylemleriyle yayılmacı ve saldırgan politikalarına maalesef devam etmekte diye konuşan Bakan Akar, "Her geçen gün bunlara yeni provokasyonlar eklemektedir. Son olarak Yunanistan tarafından planlı NATO tatbikatı sırasında silahsız olarak NATO görevi yapan uçaklarımıza radar kilidi atılmıştır." açıklamasını yaptı.

Yunanistan'a yönelik sert ifadelerine devam eden Milli Savunma Bakanı,  "Yunanistan'ın bu düşmanca tavrı, NATO'nun temel ilkelerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını göstermektedir." dedi.

"Teröre karşı mücadele devam etmekte"

Terörle mücadelenin aralıksız devam ettiğinin altını çizen Akar,
"Tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz azimle devam etmekte. Teröristler çaresizce yer altına yönlendirilmekte masum insanlar hedef gösterilmekte. Hiç kimse sınırlarımızın yanında olan teröristlere müsamaha göstermemizi beklemesin." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ermenistan, Azerbaycan'ın uzattığı eli tutmalı diyen Akar,  F-16 meselesinde ABD’den somut adımlar bekliyoruz diye konuştu. 

http://ankaramasasi.com/haber/2018977/akardan-yunanistana-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.