Akar'dan Yunanistan'a, "Geri adım atmak yok"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, provokasyonlarına devam eden Yunanistan'a sert açıklamalarda bulundu. Akar, "Bir milimetre geri adım atmak yok, gereken ne varsa yapılıyor" dedi.
Onur Çetinkaya
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 17:08
Akar'dan Yunanistan'a, "Geri adım atmak yok"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış törenine katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve etkin faaliyetlerini yürüttüğünü vurgulayan Bakan Akar, son dönemde artan Yunanistan provokasyonlarına da değindi.

"Geri adım atmak yok"

Yunanistan’da belli siyasilerin iç politikada yer edinmek amacıyla sürekli olarak Türkiye aleyhinde konuştuğunu, yalana başvurduğunu dile getiren Akar,"  “Hiçbir şekilde ne arazide ne masada bizim geri adım atmamız, geri kalmamız söz konusu değil. Bir milimetre geri adım atmak yok, bununla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıldı, yapılıyor." diye konuştu. 

"Yüzmeyi unutmayın"

Türkiye ve Yunanistan arasındaki krize dahil olan ABD'ye ve diğer ülkelere de gözdağı veren  Akar Adalar üzerinden Atina yönetimine seslendi.  “Yunanistan, iftira ve yalan siyaseti ile kendilerini mağdur duruma sokmaya çalışıyor. Yüzyıllardan beri devam eden ‘megali idea’ var. Bunu bilmeyen yok. Bunları bırakıp kendilerine mağdur ve masum göstermeye çalışıyor” diye konuştu.


Akar son olarak, "Bazı ülkeler, Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı vekil olarak kullanmaya çalıştılar. Anadolu’ya girdiler, 1922’de denize döküldüler. Tarihi okuyun, unutmayın. İlle de böyle bir şeyler düşünüyorsanız onun için de ‘Yüzmeyi unutmayın’ diyoruz.” açıklamasını yaptı.


http://ankaramasasi.com/haber/1819223/akardan-yunanistana-geri-adim-atmak-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.