Erkin Delikanlı "Davutoğlu iktidarın eline koz verdi"

​​Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Ahmet Davutoğlu'nun 'imza yetkisi' açıklamalarına ilişkin "Bu açıklama İktidarın eline koz vermiştir. Davutoğlu bununla ilgili açıklamayı yaptı ama olmasaydı iyi olurdu" dedi.
Ankara Masası
|
16 Ocak 2023, Pazartesi - 14:25
Erkin Delikanlı "Davutoğlu iktidarın eline koz verdi"

Demokrat Parti Ankara il Başkanı Erkin Delikanlı, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Delikanlı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Cumhurbaşkanı ister içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar" sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerin iktidarın eline koz verdiğini belirten Delikanlı "Bu tarz söylemlere, yanlış anlaşılacak, yanlış yorumlanacak, yanlış yerlere çekilecek iktidarın bunu argüman olarak kullanacağı başlıklar vermemesi gerektiğini düşünüyoruz. Lakin gerekli açıklamayı da Sayın Davutoğlu yapmıştır. Bu sorunun bir sonraki toplantıda, İyi Parti’nin ev sahipliğini yapacağı toplantıda ortadan kalkacağını, daha itidalli yaklaşılacağından adım kadar da eminim. Dediğim gibi Davutoğlu bununla ilgili açıklamayı yaptı ama olmasaydı iyi olurdu." dedi.

" Gültekin Uysal çok rahat seçilir"

Altılı masanın adayı kim olacak tartışmalarına ilişkin 'Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal aday olursa seçilir mi?' sorusuna Delikanlı "6’lı masanın adayı o liderlerden biri olur, o lider de açık farkla seçilir. Gültekin Uysal aday olursa elbette açık ara seçilir, çokta rahat seçilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin, merkez sağın kemikleşmiş, merkez sağın çimentosundan bahsediyorsunuz, onun liderinden bahsediyorsunuz. 77 yıllık bir geleneğin mirasçılık yapmayıp üzerine koyan, gencecik, eğitimli, donanımlı, partisinin ışığını söndürmemiş, direnmiş, hiçbir zaman hükümete sırtını dayamamış bir liderden bahsediyorsunuz. Saraçhane konuşması bunun en güzel örneğidir. Yeter söz milletindir, 1946’dan bu yana taşıyan bir liderden bahsediyorsunuz. O dönem nasıl tek adamlık rejimine karşı çıktıysa ve çok partili hayata geçişi sağladıysa Demokrat Parti, o geleneği bugün sürdüren, üzerine koyan bir genel başkandan bahsediyorsunuz, genç bir liderden bahsediyorsunuz, Gültekin Uysal’dan. Açık ara seçilir tabii ki, niye seçilmesin? Genç de, tecrübeli de, kadroları da var. Teşkilatları da maşallah gayet güzel, aktif gidiyor an itibariyle. Yeni bir güncellenme, yeni bir senkronizasyon, yeni bir canlanma da söz konusu. Bu partinin içinde onlarca bakan, yüzlerce milletvekili hafıza var. Bu partinin geleneği devam ettiren biz gençler varız. Bir araya geldiğimizde Gültekin Uysal çok rahat seçilir." yanıtını verdi.

"Cumhur İttifakı, Ankara ve Türkiye''de yüzde 20'yi geçemeyecek"

Delikanlı hükümetin oy oranına dairde iddialı sözler sarf ederken şunları aktardı:

"Hükümetin mevcut hükümet sistemine, Türkiye Cumhuriyeti yüzde 67 oranında güvenini kaybetmiş durumda. Yani başkanlık sistemini istemiyor artık memleket. Dolayısıyla Ankara’da büyükşehir, burada başı çekiyor zaten. Dolayısıyla ben Ankara’da taşra ilçelerinin dışında Ak Parti’nin metropol ilçelerde oy alacağını düşünmüyorum, çok açık ve net söyleyeyim. Cumhur İttifakı Ankara'da yüzde 20'yi geçemez, Türkiye'de de geçemeyecekler"

http://ankaramasasi.com/haber/2061140/erkin-delikanli-davutoglu-iktidarin-eline-koz-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.