Sincan Belediyesi deprem bölgesine mobil aşevi kurdu

Sincan Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşlara yardımcı olabilmek için tüm imkanlarını seferber etti. Belediye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olurken, bir yandan da kurulan mobil aşevi ile depremzedelere sıcak çorba ve yemek ikramında bulundu.
Ankara Masası
|
13 Şubat 2023, Pazartesi - 13:38
Sincan Belediyesi deprem bölgesine mobil aşevi kurdu

Sincan Belediyesi, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından tüm imkanlarını seferber etti.

Belediye, vatandaşların da katkılarıyla toplanan  gıda maddesi, battaniye, ısıtıcı, el feneri, pil, uyku tulumu, çadır, bot, mont, temizlik malzemesi ve bebek bezi gibi temel ihtiyaç malzemelerini ilk etapta bölgeye gönderdi. 

Bölgeye arama kurtarma ekipleri de sevk edilirken, depremzedelerin yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak içinde mobil aşevi deprem bölgesinde kuruldu.

İlk günden itibaren çalışmalarına başlayan mobil mutfakta, depremzedelere 7/24 sıcak yemek ve çorba temini sağlandı. Kahramanmaraş'a kurulan aşevi daha sonra Adıyaman'da hizmet vermeye başladı.

"Acımızı, kederimizi ekmeğimizi birlikte paylaşacak; zorluklara birlikle göğüs gereceğiz" diyen Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan
"Deprem bölgelerimizde aşevi ekiplerimizle birlikte sıcak yemek dağıtımımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2068797/sincan-belediyesi-deprem-bolgesine-mobil-asevi-kurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.