Mansur Yavaş: "Seçimlerin ertelenmesi mümkün görünmüyor"

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, depremin ardından seçimlerin ertelenebileceği tartışmalarına ilişkin "Anayasa değişikliği yapılmadan ben bunu mümkün görmüyorum. Belki, haziran ayına alınabilir" dedi.
Ankara Masası
|
14 Şubat 2023, Salı - 15:39
Mansur Yavaş: "Seçimlerin ertelenmesi mümkün görünmüyor"

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Uzmanlara göre deprem Türkiye nüfusunun yüzde 15'ini etkiledi.

Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremin ardından seçimlerin ertelenebileceği tartışması başladı. TBMM eski Başkanı Bülent Arınç dün aksam seçimlerin bir sene ertelenmesi çağrısında bulunurken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa'ya göre seçimlerin ertelenemeyeceğini dile getirdi.

"Anayasa değişikliği yapılmadan ben bunu mümkün görmüyorum"

Tartışmalara ilişkin bir açıklamada ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. 

Yavaş seçim sürecine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Hatırladığım kadarıyla altı aydan az bir süre olduğu zaman birleştirilebiliyor. Ekimin sonuna alındığında belki. Kasım ayına alınırsa anayasal olarak iki seçimin birleştirilmesi mümkün ama şuandaki Anayasa’ya göre harp hali diye açıkça belirtilmiş. Bu konuda anayasa değişikliği yapılmadan ben bunu mümkün görmüyorum. Belki, haziran ayına alınabilir diye düşünüyorum. Ama ertelenmesi konusu anayasamızda böyle. Harp anında bile seçimlerin yapıldığı olmuş diye biliyorum. Zorlanılacak ama bir şekilde yapılacak. Bugün artık bu bilgisayar sistemi sayesinde herkesin yeri-yurdu belli. Her şey ayarlanabilir. Kahramanmaraşlı olup şu anda Ankara’da olan birisi bile isterse Kahramanmaraş adına oy kullanacak düzenlemeler yapılabilir. İkametini göstererek. Şuandaki herkesin ikameti belli, kimse ikametini almadı. İkamete göre de oy kullanılacağı için bunların hepsi yapılabilir.”

http://ankaramasasi.com/haber/2069060/mansur-yavas-secimlerin-ertelenmesi-mumkun-gorunmuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.