Biden'dan Kiev'e ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümünün hemen öncesinde Kiev’i ziyaret etti. Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi.
Onur Çetinkaya
|
20 Şubat 2023, Pazartesi - 13:33
Biden'dan Kiev'e ziyaret

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın 1. yıl dönümüne günler kala başkent Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretin ardından her iki Devlet Başkanı sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu. 

Biden paylaşımında "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin yıldönümüne yaklaşırken, Devlet Başkanı Zelenski ile görüşmek ve Ukrayna'nın demokrasisi, egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz bağlılığımızı bir kez daha teyit etmek üzere bugün Kiev'deyim. Putin yaklaşık 1 yıl önce işgalini başlattığında Ukrayna'nın zayıf ve Batı'nın bölünmüş olduğunu düşünüyordu. Bizden daha fazla dayanabileceğini düşündü. Ancak ciddi şekilde yanıldı. Geçtiğimiz yıl boyunca ABD Atlantik'ten Pasifik'e kadar uzanan bir koalisyon oluşturarak Ukrayna'yı eşi benzeri görülmemiş bir askeri, ekonomik ve insani destekle savunmaya yardımcı oldu ve bu destek devam edecek" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'de yaptığı ile açıklamasında Biden'ın ziyaretine yönelik "Bu ziyaret tüm Ukraynalılar için son derece önemli ve güçlü bir destek işareti" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2070519/bidendan-kieve-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.