Mehmet Emin Ekmen: "Anketler nihai karar verici değildir"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, aday belirleme sürecinde gündeme getirilen 'anket' tartışmalarına ilişkin "Türkiye'de ikinci yüzyıl yılı kurgulama iddiasındaki bir hareketin kaderini ankete bağlaması söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
07 Mart 2023, Salı - 15:49
Mehmet Emin Ekmen: "Anketler nihai karar verici değildir"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Gürkan Zengin'in konuğu oldu.

Ekmen, altılı masanın aday belirleme sürecinde İYİ Parti tarafından dile getirilen 'anket' teklifine ilişkin konuştu.

"Türkiye'de ikinci yüzyıl yılı kurgulama iddiasındaki bir hareketin kaderini ankete bağlaması söz konusu olamaz." diyen Ekmen, DEVA Partisi olarak anketleri önemli bir veri olarak gördüklerini ancak nihai bir karar verici olmadığını söyledi.

"Anketler kuvvetli bir fikir verici"

Geçmişten örnekler veren Mehmet Emin Ekmen şu ifadeleri kullandı:

"Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a aday olduğunda CHP, bir profil çalışmıştı isim değil. Ve İstanbul'da hiçbir ankette İmamoğlu'nu çıkartabilir miydi? 2018 Aralık'tan bahsediyorum. Mümkün değil. Ama bir profil çıktı. İkincisi, Tayyip bey birçok anketi 30'lardan 50'lere çıkarttı. Ama 2009 Mart seçimlerini de 43'le başlayıp 38'le bitirdi. Son yerel seçim de Ankara'da Mansur beyin çok daha büyük bir farkla alacağına dair genel bir kanaat vardı, anketlerde bunu gösteriyordu. Dolayısıyla anketler kuvvetli bir fikir verici bir şeydir."

Anketlerin çoğunlukçu bir bakış açısını yansıttığını ifade eden Ekmen "CHP içinde bir sandık konsaydı, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Muhittin Böcek o sandıktan çıkabilir miydi?" diye sordu.

"Kılıçdaroğlu siyasi testlerden geçti"

Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun güçlü bir lider olduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kılıçdaroğlu'nun geçtiği testlerle bunu kanıtladığını ifade etti.

Ekmen " Kemal beyin hep kaybeden bir aday olduğu tezi, Tayyip beyin zihinlerimize nakşettiği çok güzel bir slogan." diye konuştu.

"Kimsenin zafer narası atamayacağı bir çözüm oldu"

Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanı adayının açıklandığı toplantının ardından liderlerde bir mutsuzluk olduğu iddialarına ilişkin ise "Bir tezin yenilmediği, başka bir tezinde yenmediği orta yol bulunca böyle bir görüntü olabilir. Kimsenin zafer narası atamayacağı bir çözüm oldu." dedi.

Mehmet Emin Ekmen, partilere verilecek oyun önemine dikkat çekerken, “Her partiye birer bakanlık kesin verilecek. Diğer bakanlıklar oy oranına göre dağıtılacak." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2074307/mehmet-emin-ekmen-anketler-nihai-karar-verici-degildir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.