Ümit Özdağ'dan "1 milyon Suriyeli oy kullanacak" iddiası

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 1milyondan fazla sığınmacının oy kullanacağını belirterek, “İstanbul’da sabahleyin seçime gideceksiniz oy sandığının başına gittiğinizde Türkçe bile bilmeyen ve ampule basmak için gelen bir çok Arap göreceksiniz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
09 Mart 2023, Perşembe - 13:37
Ümit Özdağ'dan "1 milyon Suriyeli oy kullanacak" iddiası


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Sözcü TV yayınında seçim güvenliği için parmak boyasının şart olduğunu söyledi.

“Mavi boya” için YSK önünde gösteri yapacaklarını ve bunu ısrarla sürdüreceklerini anlatan Özdağ, seçimlerde oy kullanacak sonradan vatandaş yapılan Suriyeli sayısına da dikkati çekti.

Özdağ, geçen yıl Temmuz ayındaki seçmen listelerine göre oy kullanacaklardan 465 bin kişinin Suriye doğumlu olduğunu, bunun 99 bininin İstanbul’da yaşadığını ifade etti.

Ümit Özdağ şunları söyledi:

“1 milyon sonradan vatandaş yapılan oy kullanacak”

 “Bunun içinde Libya’da doğan yok, Mısır’da doğan yok,İran’da doğan yok. Bu sayının ben önümüzdeki günlerde son liste açıklandığında çok rahatlıkla 1 milyonu aşacağını düşünüyorum ve 1 milyon kişi oy kullanacak bu ülkede. Ve biz bunu aylardan beri söylüyoruz Kılıçdaroğlu inatla hükümetin verdiği rakamların doğru olduğunu söylüyor.”

“Bu Türk milletinin elinden egemenlik hakkının alınması değil midir?”

“Peki yarın seçimlerde bu 1 milyon Suriyeli’nin, Türkçe bile bilmeyen, Arap, Mısırlı’nın oyuyla Cumhurbaşkanı belirlenirse bu Türk milletinin elinden egemenlik hakkının alınması değil midir? Buna niye susuyorsunuz? Ya siz seçimi kayıp mı etmek istiyorsunuz? Neden bu konuda yüksek sesle bağırmıyorsunuz? Onun için biz Zafer Partisi olarak tekrar ediyorum mavi boya üstelik bu depremden sonra çok daha önem kazandı bu iş olmazsa olmaz.”

“Sığınmacıyken vatandaşlık alanların tamamının acil bir yasayla bu seçimlerde oy kullanması engellenmeli

“ İki… Sığınmacıyken vatandaşlık alanların tamamının acil bir yasayla bu seçimlerde oy kullanması engellenmeli. Biz böyle bir yasa teklifi verdik. İyi Parti’ye destekleyin dedik. Cumhuriyet Halk Partisi’ne destekleyin dedik destek yok ortada.”

“Sandığa gittiğinizde Türkçe bile bilmeyen ve ampule basmak için gelen bir çok Arap göreceksiniz”

“ Şimdi siz kalkacaksınız İstanbul’da sabahleyin seçime gideceksiniz oy sandığının başına gittiğinizde Türkçe bile bilmeyen ve ampule basmak için gelen bir çok Arap göreceksiniz. O zaman lütfen sizden de bu programı izleyen bütün seyircilerden de şunu rica ediyorum içeriye girin Zafer Partisi’nin meşalesine basın çıkın ki bugün susan sarı muhalefet bir ders alsın bundan.”

http://ankaramasasi.com/haber/2074543/umit-ozdagdan-1-milyon-suriyeli-oy-kullanacak-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.