Ali Hikmet Akıllı: "Olayın sıcaklığıyla alınmış karar"

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, aday krizinin ardından ABB Meclisi'nde İYİ Parti grubunda yer alan CHP'li isimlerin istifa etmesine ilişkin " Olayın sıcaklığıyla alınmış bir karar. Bizim İYİ Parti grubunu düşürmek gibi bir amacımız yoktu." dedi.
Ankara Masası
|
09 Mart 2023, Perşembe - 16:27
Ali Hikmet Akıllı: "Olayın sıcaklığıyla alınmış karar"

Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, siyasi gündeme ve Ankara'ya ilişkin soruları yanıtladı.

Akıllı, altılı masada geçtiğimiz hafta yaşanan aday krizinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifaktan ayrılık sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener'in cumartesi günü yaptığı açıklamayı beklemediklerini ifade eden Akıllı "Beklemiyorduk ama bir umutsuzluğu da kapılmadık. Sevindirici olan şu ki aklı selim hakim oldu." dedi.

" Saadet’te saadet bulduk"

Altılı masanın toplumsal barış projesi olduğunu aktaran Akıllı, adayın Saadet Partisi'nde açıklanmasına AK Parti cephesinden gelen eleştirilere  "Millet tek adam rejiminin altında inliyor. Memleketi bu rejimden kurtarmak zorundayız. Bu milleti ezerek siyaset yapmış iktidarın hoşuna elbette gitmeyecek. 6 partinin bir arada olması övünülecek bir davranıştır. Millet masası, Türkiye koşullarından dolayı bir arada. Saadet Partisi yetkililerine teşekkür ederiz. Saadet’te saadet bulduk." diye konuştu.

"Parti örgütünde mutlulukla karşılandı"

Akıllı, Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının parti örgütünde büyük bir mutluluk yarattığını belirterek "Bu memnuniyet hem bu masanın devamı hem de parlamenter sisteme geçiş sürecinde bize yardımcı olacağı için." ifadelerini kullandı.

Akıllı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok nazik, inanılmaz sabırlı, öfkeyle hareket etmeyen, öngörüsü çok güçlü, birleştirici bir lider olarak tanımladı.

Ortak mutabakat metninde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yer almasının Ankara'da hizmetleri aksatıp aksamayacağına ilişkin soruya ise Akıllı, böyle bir durumun söz konusu olmayacağının altını çizerek yanıt verdi.

Akıllı, Mansur Yavaş'ın sadece Ankara'da değil, başka bölgelerde de seçim çalışmalarına destek vereceğini ifade etti.

" İYİ Parti grubunu düşürmek gibi bir amacımız yoktu"

Akıllı, Meral Akşener'in açıklamalarının ardından ABB Meclisi İYİ Parti grubundan istifa eden CHP'li isimler hakkında da konuştu.

Akşener'in açıklamalarının ardından olayın sıcaklığıyla üyelerin böyle bir adım attığını vurgulayan Akılı şunları söyledi:

"Ortak liste çıkardığımız ilçelerde İYİ Parti listelerinde yer almışlardı. Mesela biz Nallıhan, Kazan’da meclis listesi çıkarmadık. İYİ Parti meclis listesinden girdi bizim arkadaşlarımız. Bir seçim ittifakıydı. Normalde o arkadaşlarımızın seçimden hemen sonra partimize dönmesi gerekirdi zaten. 2019’da olması gerekirdi. Arkadaşlarımız olayın sıcaklığıyla böyle bir yol tercih ettiler. İYİ Parti’nin büyükşehir grubuyla ilgili bir tehlike yok. Ona izin vermezdik . 12 üyeleri vardı 10’a düştü. Şuan bir problem yok. Bizim İYİ Parti grubunu düşürmek gibi bir amacımız yoktu."

http://ankaramasasi.com/haber/2074561/ali-hikmet-akilli-olayin-sicakligiyla-alinmis-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.