Diyarbakır’da polise taş atan 200 zanlı gözaltında

Diyarbakır'da HDP öncülüğünde düzenlenen ve CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun da katıldığı nevruz etkinliğinde bölücü terör örgütü PKK’nın propagandasını yapıp polise taş attıkları saptanan 200’e yakın zanlıya gözaltı uygulandı.
Mevlüt Peker
|
21 Mart 2023, Salı - 20:18
Diyarbakır’da polise taş atan 200 zanlı gözaltında

Diyarbakır'da HDP öncülüğünde gerçekleştirilen Nevruz etkinliğinde polise taş atan ve terör propagandası yapan yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı.

Güvenlik önlemlerinin alındığı merkez Bağlar ilçesindeki alanda gerçekleştirilen etkinliğe, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve HDP'li bazı milletvekilleri katılmıştı.

Şarkılar söylendi, halay çekildi ve nevruz ateşi yakıldı ancak bazı katılımcılar bölücü terör örgütü PKK propagandası yaparak polislere taş ve su şişesi fırlattı ve yaklaşık 10 polis hafif şekilde yaralandı.

Polis ekipleri, etkinliğin ardından tespit ettikleri yaklaşık 200 zanlıya gözaltı uyguladı. Bu şüphelilerin, bölücü terör örgütü propagandası yapmak ve polislere saldırmak suçlamalarıyla yargılanabilecekleri belirtildi.

Diyarbakır'da yaşanan olaylar, nevruz etkinliklerinin sadece kültürel bir kutlama olmaktan öteye geçtiği ve örgüt propagandasına dönüştüğü eleştirilerine yol açtı.

Polis güçlerinin olaylara müdahale etmesi ve güvenlik önlemlerinin artırılması bekleniyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2076008/diyarbakirda-polise-tas-atan-200-zanli-gozaltinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.