Çömez: Mehmet Şimşek “Ekonomiyi ben yönetirim” deyince ipler koptu

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Mehmet Şimşek'in AK Parti ile görüşmesinde "Ekonomiyi ben yönetirim ve bürokratları ben atarım" dediğini ve iplerin o yüzden koptuğunu iddia etti.
Ersin Küçükbarak
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 11:13
Çömez: Mehmet Şimşek “Ekonomiyi ben yönetirim” deyince ipler koptu

Halk TV ekranlarında yayınlanan Kayda Geçsin programına katılan Çömez, Cumhurbaşkanı Tayyip Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Şimşek görüşmesini değerlendirdi.

Ak Parti’nin HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi ve Mehmet Şimşek hamlesini değerlendiren Çömez, “AKP panikte, şaşırmış durumda ağır bir panik halinde bütün tuşlara aynı anda basıyor olayı sevk ve idare edemiyor” dedi.

Çömez, aslında Ak Partili üst düzey bir yöneticinin Mehmet Şimşek'le 6-7 ay evvel Ankara'da görüştüğünü belirtti.

“Kiminle görüştüğünü biliyorum, AKP'nin üst düzey yöneticilerinden biriyle görüştü. Bu görüşmede açıkça Mehmet Şimşek 'varım' dedi ama şartlar sundu. Ben AKP çevrelerinden bunu biliyorum. Mehmet Şimşek yalanlarsa görüştüğü ismi de veririm.” diyen Çömez, Mehmet Şimşek’in 'kendim yönetirim ve bürokratları ben atarım' dediğini aktardı.

Turhan Çömez, “Orada ipler koptu. Buna rağmen aylar sonra yeniden AKP bu hamleyi yaptı. Bu AKP'nin içinde bulunduğu derin paniği yansıtıyor. 6-7 ay evvel konuşmuşsunuz değerlendirmişsiniz bir dahaki görüşmeyi de buna göre yapmaları gerekirdi. Belli ki burada aradaki aracılar hem Şimşek'e hem Erdoğan'a bunları aktarmamışlar. Ben eminim Mehmet Şimşek tekliflerini yinelemiştir. Fakat muhtemelen Erdoğan'a Mehmet Şimşek'in beklentileri korkudan, panikten ve endişeden iletilmedi.” Şeklinde konuştu.

Çömez, “Bunlardan anlamamız gereken şu AKP artık yönetemiyor. Erdoğan çaresiz ne yapacağını bilmiyor ve son döneminde o günü bekliyor. Bırakın devlet kurumlarını partisini bile yönetemiyor. Partiye eski bir üyenin katılmış olmasını bile yönetemiyor" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2076067/comez-mehmet-simsek-ekonomiyi-ben-yonetirim-deyince-ipler-koptu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.