Sinan Ateş dosyasında savcı Ayhan Ay’ın yetkileri kaldırıldı

Sinan Ateş suikastı soruşturmasında MHP'li Kılavuz'un bulunduğu evde yakalanan Tolgahan Demirbaş’ı ikinci kez gözaltına almak isteyince izne çıkarılan savcı Ay, yetkileri kaldırılıp dosyadan alındı.
Ersin Küçükbarak
|
04 Nisan 2023, Salı - 10:03
Sinan Ateş dosyasında savcı Ayhan Ay’ın yetkileri kaldırıldı

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın ikinci kez gözaltına alınması talimatı verince izne çıkarılan savcı Ayhan Ay dosyadan tamamen alındı.

21 kişi tutuklandı

Bugüne kadar aralarında tetikçi Eray Özyağcı ile onu kaçırmakla suçlanan Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel de dahil 21 kişi tutuklandı.

Suikastın ardından "tetikçi Özyağcı’yı Ankara dışına çıkardığı” öne sürülen Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı bir evde gözaltına alındığı, kısa süre sonra savcılık kararıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Daha sonra savcı Ayhan Ay ikinci defa Demirbaş'ın gözaltına alınması talimatı verince soruşturmaya ikinci savcı olarak Durmuş Ali Kaya görevlendirildi, dosya Başsavcıvekili Durdu Özer’in koordinatörlüğüne verildi. Savcı Ay ise izne ayrıldı. Demirbaş ise tekrar serbest bırakılıp, bir süre sonra tutuklandı.

Görevli savcı sayısı ikiye düştü

Bir süre Başsavcıvekili Özer koordinatörlüğünde savcı Durmuş Ali Kaya'yla birlikte çalışan Ayhan Ay, yetkileri kaldırılarak dosyadan alındı. Soruşturmada görevli savcı sayısı ikiye düştü.

http://ankaramasasi.com/haber/2077565/sinan-ates-dosyasinda-savci-ayhan-ayin-yetkileri-kaldirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.