Ali Babacan'dan Sadullah Ergin açıklaması!

DEVA Lideri Ali Babacan, milletvekili adayı gösterilmesinden sonra tepkilerin art arda geldiği Sadullah Ergin ile ilgili açıklama yaptı.
Ecem Çetin
|
13 Nisan 2023, Perşembe - 17:03
Ali Babacan'dan Sadullah Ergin açıklaması!

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden Ankara 1. bölgeden milletvekili adayı gösterildi. 

Ergin'in aday olarak açıklanmasının ardından art arda gelen tepkiler sonrası Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan'dan açıklama geldi. 

Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Hatalı bir tartışmanın döndüğünü görüyorum"

"Partimizin kurucularından, 21 yıllık yol arkadaşım Sadullah Ergin ile ilgili hatalı bir tartışmanın döndüğünü görüyorum. Çoğunun eksik bilgiden ve aşmamız gereken önyargılardan kaynaklandığını anlıyorum. 

2009-2013 arası demokratikleşme, reform ve AB uyum düzenlemelerinin çoğunu Sadullah Bey’in çabalarıyla yasalaştırdık. Kendisi, Adalet Bakanlığı tarihinde görülmemiş hızda bireysel ve kolektif haklara yönelik işlere imza attı 

"Yüzlerce değişiklikte katkısı var"

Tutuklu oranının düşürülmesi, adil yargılanma hakkı, kolluğun demokratikleşmesi, AYM’ye bireysel başvuru, AİHM kararlarının Türkçe olarak yayınlanması, anadili hakkı gibi, yüzlerce değişiklikte katkısı var. Pek çoğu hâlâ topluma nefes imkânı sağlayan önemli düzenlemeler. 

"Birleşe birleşe kazanacağımıza inanıyorum"

Şahidimiz o dönemin demokratlarıdır. Sahiplendiğimiz geçmiş demokratikleşme dönemidir. Hedefimiz de tam demokratik Türkiye’dir. Şimdi yeni bir yol ayrımındayız. Önyargıları ve hatalı ezberleri bırakıp birbirimizi dinleyerek ve birleşe birleşe kazanacağımıza inanıyorum."

http://ankaramasasi.com/haber/2078658/ali-babacandan-sadullah-ergin-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.