Sinan Oğan "Sığınmacıları zorla göndereceğiz"

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, seçimleri kazanmaları halinde sığınmacıları göndereceklerini belirterek "Sayın Cumhurbaşkanı ensar muhacir edebiyatı yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu gönüllü göndereceğiz diyor. Biz gerekirse hukuki olarak zorla göndereceğiz" dedi. Oğan, bir sene içinde işlemleri tamamlayacaklarını aktardı.
Ankara Masası
|
20 Nisan 2023, Perşembe - 09:50
Sinan Oğan "Sığınmacıları zorla göndereceğiz"

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

14 Mayıs seçimlerinde büyük bir sürpriz yapacaklarını belirten Oğan, hedeflerinin yüzde 30 'u aşarak, ikinci tura kalmak olduğunu ifade etti.

Oğan, halk arasında kendilerine yönelik ilgilinin her geçen gün daha da arttığının altını çizerek " Şu an 7-9 oranında oy oranımız var. Son düzlüğe girdiğimizde ipi göğüslemek istiyoruz. Kademeli bir artışı öngördük. Her şey planladığımız gibi gidiyor. Medya Muharrem Bey'i tüketti." şeklinde konuştu.

" Hukuki olarak zorla göndereceğiz"

Sığınmacı politikalarına ilişkin de konuşan Sinan Oğan "Sayın Cumhurbaşkanı ensar muhacir edebiyatı yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu gönüllü göndereceğiz diyor. Biz gerekirse zorla göndereceğiz. Hukuki olarak zorla göndereceğiz. Almanya'da kaçak Türk yakalandığında 'Lütfen ülkenize döner misiniz?' diyorlar. Ne diyorlar? Savaş bitti. Şu ana Suriyeli göçmenlere hastane, postane bedava. Biraz abartarak söylüyorum. Aynı şey Türkmen göçmenlere Afgan göçmenlere uygulanmıyor? Neden sığınmacılar her yerdeler? Sığınmacı sığınmacı kampında olur? ATA İttifakı ve Sinan Oğan 1 sene önce sığınmacıları göndereceğiz diyoruz" ifadelerini kullandı.

Oğan sözlerine şöyle devam etti:

"Ekonomi politikası değişmek zorunda"

"Faiz sebep enflasyon sonuç diye bir şey yok. Bir ekonomist olarak böyle bir politikanın olmadığını bunun sayın Erdoğan tarafından ortaya atıldığını bu tezin başarısız olduğunu görüyorum. Sayın Erdoğan istişareden, meşveretten çok uzaklaştı. Yanında hiçbiri 'sayın Cumhurbaşkanı bu tezden vazgeç' diyemiyor. Türkiye yeniden faiz artırımına gidecek, yazıyorum buraya. Biz kazansak da Türkiye'de ekonomi politikası değişmek zorunda."

"Seçim güvenliğini tartışmamız gerekiyor"

"CHP'lilere çağrıda bulunuyorum, bu işi, yabancı seçmen sayısını hafife almayın. Sayın Kılıçdaroğlu'na da söyledim. Bu konuda çalışmaların olduğunu söyledi. Açık yüreklilikle her türlü bilgi ve belgeyi paylaşabileceğini söyledi. Seçim sonuçlarını değiştirirse bu iş değiştirecek. Ortalama 2 milyon gri bir seçmen alanı var. Bir kısmının kim olduğu belli değil, bir kısmının yabancı olduğu var. Bir kısmı oy kullanamayacak.

Parmak boyasını geri getirirseniz bu endişelerimiz ciddi şekilde giderilecek. Sayın Erdoğan sahada gördüğüm bu seçimi kaybediyor. Sahadaki gözlemim, yaptığımız araştırmalar sayın Erdoğan'ın kaybettiğini gösteriyor. Ama sayın Erdoğan çok rahat. Tamamen kanaatimi söylüyorum, seçim güvenliği meselesi seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecek. Seçim güvenliğini tartışın, herkes seçim güvenliğine odaklansın."

"İstanbul Sözleşmesi'ne tarafım"

"Kadının beyanı üzerine yürüyen sistem var. Bu iyi niyetli yaklaşım. Kötü niyetli birisi bunu kullanabilir. Ben İstanbul Sözleşmesi'ne tarafım. Kadın haklarına tarafım. Her türlü şiddetin karşısındayım; ancak beyan meselesini bir miktar dengelemek lazım. Bazen iftira atılabiliyor. Erkek kendini anlatana kadar 6 ay hapiste kalıyor. Buna adaletli çözüm bulmak zorundayız. Kadınları incitmeden, haklarına halel getirmeden hukuk içerisinde bir çözüm bulabileceğimiz kanaatindeyim."

http://ankaramasasi.com/haber/2079470/sinan-ogan-siginmacilari-zorla-gonderecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.