Danimarka'da Kur'an ve bayrak provokasyonu sürüyor

Danimarka'da kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'e ve yüce Türk bayrağına yönelik bir defa daha provokatif saldırı düzenlendi.
Mevlüt Peker
|
28 Nisan 2023, Cuma - 23:04
Danimarka'da Kur'an ve bayrak provokasyonu sürüyor

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi Patrioterne Gar Live isimli marjinal bir grubun üyesi bir kişi tarafından Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenlendi. İslam düşmanı pankart açan, İslam'a hakaret içeren sloganlar atan ve Türk bayrağına saygısızca saldıran provokatör, olayları Twitter hesabından canlı yayınladı. Danimarka'da Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında oy verme işlemi dün başladı ve oy kullanmak için büyükelçiliğe gelen Türk seçmenler bu provokasyona tepki gösterdi.

Oy kullanmaya gelen Türk vatandaşlarından biri, Türk bayrağını yerden kaldırdığı ve provokatörü uyardığı sırada Danimarka polisinin müdahalesiyle karşılaştı. Polis, "bu provokasyona müdahale etmemesi" yönünde Türk vatandaşını ikaz ederken, provokatörün etrafında önlem almaya devam etti. Oy kullanmaya gelen Türk vatandaşlarının geneli, böyle bir eylemin kabul edilemez olduğu ve yapılmasının doğru olmadığı yönünde provokatöre sözlü tepki gösterdi.

Herhangi bir şiddet olayının yaşanmamasına rağmen, Danimarka makamlarının Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğini önceden bilgilendirdiği ve gerekli güvenlik önlemlerini aldığı belirtildi. Gösteri sonrasında Türkiye'nin tepkisi, uyarıları ve beklentileri Danimarka makamlarına iletilerek olayın takipçisi olunacağı bildirildi. Son zamanlarda, Avrupa'daki İslam düşmanı hareketlerin artması, cami ve diğer İslami yapıların saldırılara maruz kalması nedeniyle Avrupa'da yaşayan Müslümanlar endişe duyuyor ve güvenlik konularında tedbirlerin alınması çağrısında bulunuyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2080390/danimarkada-kuran-ve-bayrak-provokasyonu-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.