Türk Savunma Sanayii’nin çelik kanatları gururlandırdı

TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN, savaş eğitim uçağı Hürjet, ağır sınıf taarruz helikopteri Atak II ve insansız savaş uçağı Anka III görücüye çıktı. TUSAŞ’ın geliştirdiği Türk Savunma Sanayii’nin çelik kanatları milletin göğsünü kabarttı.
Mevlüt Peker
|
01 Mayıs 2023, Pazartesi - 20:25
Türk Savunma Sanayii’nin çelik kanatları gururlandırdı

TCG Anadolu ve yeni Altay tankından sonra Türk Savunma Sanayii’nin yeni üyeleri de görücüye çıktı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen MMU (Milli Muharip Uçak) KAAN, savaş pilotları eğitim uçağı Hürjet, ağır sınıf taarruz helikopteri Atak II ve insansız savaş uçağı (İSU) Anka III gerçekleştirilen İstikbalin Yüzyılı Lansmanı programıyla tanıtıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle TUSAŞ’ın Kahramankazan Tesisleri’nde tertiplenen etkinlikte ayrıca Gökbey, yerli helikopter motoru, Hürjet, Hürkuş ve Aksungur İHA’da yerlerini aldı.

MMU yeni ismi KAAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Muharip Uçak (MMU) projesinin isminin KAAN olarak belirlendiğini duyurdu. KAAN isminin fikir babasının Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğu ifade edildi.

Törende, birçok kişi tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ürünler sergilendi. Ürünlerin başmühendisleri de ziyaretçilere ürünler hakkında bilgi verdi. MMU projesinin başmühendisi Emre Yaman, KAAN'ın tasarımının 2006 yılında başladığını ve bu tasarım ofseti ile bir serüven başlattıklarını söyledi. Hürkuş, Hürjet, Gökbey ve ATAK gibi projelerin ardından MMU'nun da ekibin son ürünü olduğunu belirtti.

“Bu uçaklar para ile satın alınamayacak uçaklar”

Milli Muharip Uçak (MMU) projesi KAAN’ın ne kadar değerli olduğunu anlatan Emre Yaman, “Bu uçaklar aslında dünyada para ile satın alamayacağınız uçaklar. Bu uçakları para verseniz dahi vermiyorlar. Biz bu uçakları milletimize ve vatanımıza kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. En büyük özelliği aslında 5. Nesil dediğimiz görünmezlik özelliklerinin olması ve iç silah yuvalarına sahip olması. Bunun yanında süper cruise gibi değişik özelliklerinin olması bizim uçağımız en önemli yetenekleri diyebiliriz. MMU aslında burada gördüğünüz 4-5 platformun kontrolünü sağlayacak ana kontrol ünitesi diyebiliriz. Bu işin merkezinde olan uçağımız anlamına geliyor aslında. Dolayısı ile stratejik olarak para ile satın alamayacağınız bir güç çarpanı hava kuvvetlerimizi için” dedi.

“MMU’yu 2023 sonunda gökyüzünde görmeyi hedefliyoruz”

Milli Muharip Uçak KAAN’ın uçuş tarihine ilişkin bilgi de veren Emre Yaman, “MMU’yu yılsonunda gökyüzünde görmeyi bekliyoruz. Tabi güvenlik en önemli şart bizim için. Güvenliği ne zaman sağlarsak o zaman uçacaktır ancak hedefimiz yılsonu” diye konuştu.

“ATAK II çok zor testlerden geçiyor”

TUSAŞ’ın ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK II projesine dair bilgiler veren ATAK II Başmühendisi Mehmet Yılmaz da projenin 2019’da imzalandığını hatırlatarak, “Son 4 aydır helikopterimizin gövdesini toparladık, alt sistemlerin üretimini tamamladık ve helikopteri bir araya getirmeye başladık. 17 Nisan itibari ile hangardan çıkışımızı gerçekleştirdik. 23 Nisan itibari ile ilk motor çalıştırmamızı gerçekleştirdik. 28 Nisan itibari ile de ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik. Yani hangardan çıkışımızdan 11 gün sonra ilk uçuşumuzu gerçekleştirmiş olduk. Helikopterimizi yere bağlıyoruz ve çok zorlu testlere tabii tutuyoruz. Hatta havada göremeyeceği kadar zor testlerden geçiyor” ifadelerini kullandı.

“Projemizi 2 sene içinde teslim etmeyi hedefliyoruz”

ATAK-I ile ATAK-II arasındaki farkı anlatan Emre Yılmaz, “Ağır sınıf taarruz helikopteri, zırhlı bir helikopter. Kokpiti, camları, yanları ve koltukları zırhlı olacak. Bin 500 kilo silah yükü taşıyabilir bir helikopter olacak. Özellikle uzun menzilli füzelerle donatacağız. ROKET-SAN’ın bu konuda ki çalışmalarını biliyoruz. Hatta mevcut ürünleri var ve bunları direk helikopterimizin üzerinde kullanacağız. Bir milimetrik dalga radarımız olacak ve bununla çok uzun mesafelerden tespit yapabilir olacağız. Aslında temel fark uzun mesafeden tespit, teşhis ve imha kabiliyeti olacak. Projemizi 2 yıl içerisinde teslim etme hedefimiz var. Projeyi ATAK-I’de olduğu gibi kademeli olarak ilerletmek istemekteyiz. ATAK’ta ilk olarak temel özellikleri ve silahları koyup sonrasında ise üzerine koya koya ilerleme sağlamıştık. Burada da benzer şekilde ilerlemeyi istiyoruz. Temel helikopteriler fonksiyonlarını ve temel silahlarımızı koyup sonrasında ise ilave özelliklerimizi üzerine ekleye ekleye devam edeceğiz” dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2080692/turk-savunma-sanayiinin-celik-kanatlari-gururlandirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.