Sinan Oğan, kime destek vereceğini açıkladı!

ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı.
Ecem Çetin
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 15:19
Sinan Oğan, kime destek vereceğini açıkladı!

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50'yi geçen aday olmamasından dolayı seçim ikinci tura kaldı. 

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışacağı seçim, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. 

İlk turda kilit isim olan ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın kime destek vereceği merakla bekleniyordu.

Oğan, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında ikinci turda Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı. 

Sinan Oğan'ın açıklamalarından satır başlıkları;

"ATA İttifakı'nın kuruluşu gerçekleşti ve 11 Mart'ta ittifakın adayı olarak ilan edildik. Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin adayı olarak bu yarışa girdik. Bilmedikleri, görmezden geldikleri, ciddiye almadıkları durum şuydu; biz 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk bir dip dalgayı bir ayda değil üç yılda hazırladık. Normal şartlarda bizim almayı beklediğimiz oy oranı yaklaşık yüzde 9-16 bandında bir rakamdı. Bir dip dalganın geldiğini, tüm anketlerin yanılacağını, seçimin sürprizini bizim yapacağını ifade ettik. Seçimde sayın Muharrem İnce'ye başlatılan linç kültürünün hedefine ulaşmasıyla bu kez de son 3 gün bize başlatılan yargısız infaz sonucu seçmenlerimizin bir kısmının ürkmesine sebep olmuştur. 

"Çekilmemiz durumunda ilk turda seçimin biteceği gerçeğini sanırım herkes görmüştür"

"Sizden olmayanı aşağılamak, sizinle aynı düşünmeyene hakaret etmek ve her türlü metotlarla insanların yarıştan çekilmesini sağlamak insanlarımıza bir darbedir. Bizim uyarmamıza rağmen yapmayın, etmeyin bizim kitlemize hakaret etmeyin dedik. Çekilmemiz durumunda ilk turda seçimin biteceği gerçeğini sanırım herkes görmüştür. Seçimlere oldukça zor şartlarda girdik. Ne maddi olarak gerekli imkanlarımız vardı ne de medyada gösteriliyorduk. Ne hükümet ne de belediye imkanlarımız yoktu. Bu mücadelede özellikle de sosyal medya kullanıcılarının yeri ayrıdır. Gönüllü sosyal medya kullanıcılarımıza sonsun teşekkürlerimi sunuyorum."

"İkinci turu kritik öneme sahiptir"

"Cumhuriyetle hesaplaşma tezleri tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Türk savunma sanayinde istikrarlı bir sürecin devam etmesi mecburiyeti ortadadır.Eksikler tamamlanmalı daha güçlü Türkiye için herkes elini taşın altına koymalıdır. Türk dünyası ile entegrasyon çalışmalarına hız verilmelidir. Ekonomimizdeki faiz odaklı politikalar yeniden gözden geçirilmelidir. 28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. Tabanımız, destekleyenlerimiz, ATA İttifakı bileşenleriyle müzakereler yaptık. 28 Mayıs 2023'te yapılacak ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakının adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük."

"Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum"

"Burada altını öncelikle çizmek istiyorum ki herhangi pazarlık, angajman, taahhüt belirtmeksizin kırmızı çizgilerimizi ifade ettik.Her iki aday ile görüşmelerimiz devlet adamı ve karşılıklı nezaketle gerçekleşmiştir. Bu müzakere ve istişareler tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum.Bize oy veren seçmenleri de sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemelerini talep ediyorum."

http://ankaramasasi.com/haber/2083131/sinan-ogan-kime-destek-verecegini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.