Emir’in iddianamesi ACM’ye gönderildi

Saldırdığı köpek tarafından parçalanarak öldürülen 10 yaşındaki Emir'in iddianamesi ACM’ye (Ağır Ceza Mahkemesi) gönderildi.
Mevlüt Peker
|
23 Mayıs 2023, Salı - 19:13
Emir’in iddianamesi ACM’ye gönderildi

Van ilinin İpekyolu ilçesinde arkadaşlarıyla top oynayan 10 yaşındaki Emir Mete Durna isimli çocuğu parçalayarak öldüren köpeğin tutuklanan sahibi H.K. ile ilgili hazırlanan iddianame ACM’ye (Ağır Ceza Mahkemesi) gönderildi.

30 Ocak Pasartesi günü Türkiye’nin kanını donduran bir olay yaşanmıştı. Van ilinin İpekyolu ilçesine bağlık Selimbey Mahallesi Yoğutçuoğlu Sokak'ta bulunan evinin önünde arkadaşlarıyla top oynarken Alman kurdu kırması bir köpeğin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Emir Mete Durna kanlar içinde kalmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Vahşi köpeği sahiplenip birkaç gün sonra sokağa bırakan H.K. ise tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Olayla ilgili savcılık makamları tarafından hazırlanan iddianamede, köpeği sahiplenip sokağa salan H.K. ile ilgili “Taksirle ölüme sebep olmak” suçundan 2 seneden 6 seneye kadar hapis cezası talep edilmişti.

Otopsi raporunun da yer aldığı iddianamede, 10 yaşındaki Emir Mete Durna'nın köpek saldırısı sonucu boyun damarlarının parçalandığı ve sinir hasarı oluştuğu, dış kanama geçirdiği, oksijen yetmezliği yaşaması ve yumuşak doku yaralanması oluşması sebebiyle yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Van 2. Asliye Mahkemesi, gelen iddianameye bakarak “görevsizlik” kararı verdi ve iddianamenin ACM’ye (Ağır Ceza Mahkemesi) gönderilmesi kararını aldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2083286/emirin-iddianamesi-acmye-gonderildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.