Hollandalı siyasetçi bu kez Erdoğan'ı hedef aldı

Hollanda'nın sağcı siyasetçisi Geert Wilders, 28 Mayıs seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı sosyal medya hesabından hedef aldı. Wilders, daha öncede Erdoğan'a oy veren gurbetçi Türkleri hedef almıştı.
Onur Çetinkaya
|
06 Haziran 2023, Salı - 11:52
Hollandalı siyasetçi bu kez Erdoğan'ı hedef aldı

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçimlerinde yaşanan hareketlilik Türkiye'de yerini sakinliğe bırakırken Hollanda'da ise yankılarını sürdürüyor.

Göçmen karşıtı tutumuyla bilinen ve Türkiye'yi eleştiren Hollanda’nın sağcı siyasi ismi Geert Wilders sosyal medya hesabından bu kez Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

"Türkiye dışında yaşayan seçmenin desteğiyle seçimi kazandı"

Tutarsız söz ve çıkışlarıyla bilinen Wilders, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine ait fotoğrafını paylaşarak  "İşte İslami iktidar  buna benziyor. Erdoğan, Arap İslamcılar ve Türkiye dışında yaşayan seçmenin desteğiyle seçimi kazandı. Tutsaklık ve diktatörlük yeniden görevde" ifadelerini kullandı. 

Türk vatandaşlarının ihanet uğradığını ve kendilerini güvende olmadığını iddia eden Hollandalı siyasetçi,  "Onların özgürlük ve laiklik arayışında onlara mutlaka destek olmalıyız" sözleriyle açıklamalarını sürdürdü.
 

Hollanda'nın aşırı sağcı lideri Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci turda zaferini ilan etmesinden sonra sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulunarak  "Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye’ye taşınmasını temenni ediyorum." demişti.

Daha öncede Türkiye ve Erdoğan'a ithamlarda bulunan siyasetçi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geert Wilders hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan suç duyurusunda bulunmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2084998/hollandali-siyasetci-bu-kez-erdogani-hedef-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.