Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP'ye döndü

Geçen yıl CHP'nin Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından geçici olarak bir yıllığına partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'ye döndü. Özcan, CHP'ye tekrar üye olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.
Ersin Küçükbarak
|
13 Haziran 2023, Salı - 13:52
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP'ye döndü

CHP YDK'nın verdiği bir yıllık ihraç cezası biten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeniden CHP'ye döndü.   

"En taze CHP’li benim"

Twitter hesabından açıklama yapan Özcan, “Bugün 13 Haziran 2023. Türkiye’de sabahın köründe gidip CHP’ye üye olan başka birisi yoksa, en taze CHP’li benim demektir” ifadelerini kullandı.

"Gerçekleri konuşma huyumdan hala vazgeçemedim"

Özcan paylaşımında, “ Gerçekleri söylediğim için 1 yıl süre ile ihraç edildim. Bu süre içerisinde dimdik durdum. Sonuçta Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi kalarak evime geri döndüm. Ama gerçekleri konuşma huyumdan hala vazgeçemedim. Doğru söylemenin tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu daha iyi anladım” dedi.

CHP Genel Sekreterliği'nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazıp ihraç süresinin dolduğunu ve Özcan'ın yeniden partinin asli üyesi olduğunu belirtmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Tanju Özcan, 16 Mayıs 2022'de yapılan bir meclis toplantısında el kaldıran AKP’li Hacer Çınar'a, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş, YDK tarafından bir yıllığına partiden ihraç edilmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2085998/bolu-belediye-baskani-tanju-ozcan-chpye-dondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.