Rusya’da iki petrol tankeri çarpıştı: OHAL ilan edildi!

Rusya’da bulunan Lena Nehri üzerinde iki büyük petrol tankerinin çarpışmasının ardından meydana gelen şiddetli sızıntı sebebiyle bölgede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2023, Salı - 19:27
Rusya’da iki petrol tankeri çarpıştı: OHAL ilan edildi!

Rusya'nın Irkutsk bölgesinde bulunan Kirensky'deki Lena Nehri'nde, dün meydana gelen iki petrol tankerinin çarpışması sonucu bir sızıntı meydana geldi. Irkutsk Valisi Igor Kobzev, bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı ve kaza geçiren Erofey Khabarov adlı tankerin 832 ton yakıt taşıdığını ve kazada hasar gören tankta bulunan 138 ton yakıtın sızdığını belirtti. Kobzev, diğer tankerin bakımda olduğunu ve kazanın meydana geldiği sırada yük taşımadığını ifade etti.

Kobzev ayrıca, Erofey Khabarov'un mürettebatının hasar gören tanktaki yakıtı başka bir tanka pompaladığını ve geminin etrafına bir çit yerleştirerek sızıntıyı kontrol altına almaya çalıştığını söyledi. Yetkililerin, nehire dökülen yakıt miktarını değerlendirdiğini ve su alımını önlemek için nehrin aşağısındaki yerleşim birimleriyle işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti.

Soruşturma başlatmak için savcılık tarafından bir komisyon oluşturuldu ve kazanın çevreye verdiği zararı değerlendirmek amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2086044/rusyada-iki-petrol-tankeri-carpisti-ohal-ilan-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.