5 milyon yıllık Tulumtaş Mağarası ziyarete açıldı

Başkent Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan ve 5 milyon senelik tarihe sahip Tulumtaş Mağarası ziyarete açıldı.
Mevlüt Peker
|
01 Ağustos 2023, Salı - 19:24
5 milyon yıllık Tulumtaş Mağarası ziyarete açıldı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaklaşık 30 yıl önce Ankara Çevre Yolu'nun inşası için kullanılan taş ocağında keşfedilen Tulumtaş Mağarası, yapılan düzenlemelerin ardından ziyaretçilere açıldı.

Mağarayı ziyaret eden emekli öğretim üyesi Mehmet Kara, mağarada yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi.

Kara, "Bu mağara, 5 milyon yıllık geçmişe sahip ve hala aktif bir yapıya sahip. Oluşumlar hala devam ediyor ve peri bacalarını andıran manzaralar da görüyoruz. Gerçekten harika bir hizmet olmuş." dedi.

Gölbaşı Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan mağara, yetişkinler için 30 lira, öğrenciler için 15 lira giriş ücreti alacak. Gaziler, şehit ve gazi yakınları ile 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz ziyaret edebilecek.

Belediye, vatandaşların mağarayı ziyaret etmeleri için servis hizmeti sunmaya başladı. Servisler, pazartesi ve cumartesi günleri TOKİ Saat Kulesi önünden, salı, çarşamba ve perşembe günleri ise İlçe Halk Kütüphanesi önünden saat 10.30 ve 14.30'da hareket edecek.

Tulumtaş Mağarası, Incek, Hacılar ve Tulumtaş köyleri arasında, Karayatak mevkisinde bulunuyor ve yatay bir yapıya sahip. Ziyaretçiler yaklaşık 265 metre uzunluğunda mağarayı gezebilecekler. Mağara alanında 467 metrekarelik bir yapı alanı bulunacak ve kafe, hediyelik eşya satışı, sinevizyon odası, bilet gişesi, mescit ve tuvalet olanakları sunulacak. Ayrıca 45 kişilik sinevizyon odasında mağara hakkında bilgilendirme sunulacak. Kafe iç tasarımı, Tulumtaş Mağarası'nın sarkıt ve dikitlerinden esinlenilerek yapıldı ve bu sayede ortamla uyumlu bir atmosfer oluşturuldu.

http://ankaramasasi.com/haber/2092458/5-milyon-yillik-tulumtas-magarasi-ziyarete-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.