AK Parti'de İstanbul için yeni isim

AK Parti, yerel seçimler öncesi İstanbul için adayını belirlemeye çalışıyor. Birçok ismin geçtiği adaylar arasında AK Parti il başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin de olabileceği iddia edildi.
Onur Çetinkaya
|
14 Ağustos 2023, Pazartesi - 10:31
AK Parti'de İstanbul için yeni isim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayında gerçekleşen seçimlerin ardından yerel seçimleri için çalışmalara başladı.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, özellikle 2019 seçimlerinde muhalefete verilen iki büyük ili geri almak için girişimlerini hızlandırdı. 

İstanbul için yeni isim 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde öne çıkan isim Ekrem İmamoğlu'nun yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilmesi tahmin edilirken AK Parti de İmamoğlu'nun karşısına güçlü bir adayla çıkmak istiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum İstanbul için isimleri geçiyor.

Ancak kulislere göre İstanbul için sürpriz bir aday daha ortaya çıktı. AK Parti İstanbul'da İmamoğlu'nun karşısına Karadenizli bir ismi çıkaracak. O ismin ise  AK Parti il başkanı Osman Nuri Kabaktepe olduğu öne sürüldü.


İstanbul'da Sivas ve Kastamonuluların ardından üçüncü sırada Orduluların gelmesi ve il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin de Ordulu olması diğer Karadenizli isimlere oranla onu avantajlı kıldığı iddia edildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2094383/ak-partide-istanbul-icin-yeni-isim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.