ABD, kafasından vurulan Filistinli için soruşturma istedi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), gerçek mermiyle kafasından vurulan silahsız sivil Filistinli genç adam için soruşturma açılmasını istedi.
Mevlüt Peker
|
23 Ağustos 2023, Çarşamba - 23:34
ABD, kafasından vurulan Filistinli için soruşturma istedi

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da yaralanmış Filistinlilere yardım etmeye çalışan bir silahsız Filistinliyi başından vurduğu olayın detaylı bir şekilde araştırılmasını talep etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, olaya dair yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, dün Batı Şeria'da yaralanmış Filistinlilere yardım etmeye çalışan silahsız bir sivilin başından vurulduğu haberlerinin "endişe verici" olduğuna dikkat çekildi.

"ABD, bu olayın tarafsız ve hızlı bir şekilde soruşturulmasını istiyor." denilen açıklamada, suçluların hesap vermesi gerektiğinin altı çizildi.

Dün İsrail askerlerinin, silahsız bir Filistinli sivili başından vurduğu anlar sosyal medyada yayınlanarak büyük tepki topladı.

Görüntülerde, Filistinli bireyin sivil ve silahsız olduğu, bölgede silahlı bir çatışma olmadığı halde kasıtlı bir şekilde başından hedef alındığı görülebiliyordu.

Ağır yaralanan Filistinli, Nablus'taki Rafidia Hastanesi'ne götürülmüştü.

Batı Şeria'nın Nablus yakınlarında bulunan Huvvara beldesinde geçen 19 Ağustos'ta gerçekleşen silahlı saldırıda 2 yerleşimci hayatını kaybetmişti. Dün sabah da El Halil'de yaşanan saldırı sonucunda bir yerleşimci ölmüş, bir diğeri ağır yaralanmıştı.

Filistinli saldırganları yakalamak amacıyla Filistin kent ve kasabalarına düzenlenen baskınlarda İsrail ordusu dün 8 Filistinliyi gerçek mermi kullanarak yaralamıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2095797/abd-kafasindan-vurulan-filistinli-icin-sorusturma-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.