Fidan ve Lavrov'dan ortak açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya’da mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Bölgesel ve küresel konular ile Tahıl Koridoru'nun gündeme geldiği toplantının ardından iki isim açıklama yaptı. Fidan, "Tahıl Koridoru için Türkiye’nin elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu" dile getirdi.
Onur Çetinkaya
|
31 Ağustos 2023, Perşembe - 17:43
Fidan ve Lavrov'dan ortak açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moskova’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili konuları ile bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

Türkiye-Suriye ilişkisi 

İki isim toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Ortak basın açıklamasında ilk sözü Rusya Dışişleri Bakanı  Sergey Lavrov aldı.

Lavrov, görüşmede Suriye-Türkiye ilişkilerinin normalleşme sürecini değerlendirdiklerini söyledi. "Ankara ve Şam’ın diplomatik ilişkilerini yeniden tesis etmesine yardımcı olacak ek adımlar ele alındı." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lavrov'u ardından söz aldı. Fidan konuşmasında Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin köklü geçmişine dikkat çekti.

"Karadeniz için elimizden geleni yapmaya hazırız"

"Karadeniz girişiminin canlandırılması gündemimizin üst sıralarında yer aldı" diyen Hakan Fidan, "Girişimin canlandırılmasının her iki alanda istikrarı geri getireceğine olan inancımızı tekrar ettim. Elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu teyit ettim." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2096898/fidan-ve-lavrovdan-ortak-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.